Uniunea Europeană ar trebui să ia în considerare impunerea unor reguli care să împiedice statele membre să își mai fure medicii unele altora, a spus ministrul german an Sănătății, Jens Spahn, relatează Reuters.

Foto:

Spahn a descris un efect în lanț de țări care atrag medici din statele vecine, ca în cazul Elveției care ia doctori din Germania.

”Nu îi pot înțelege. Elveția este o țară frumoasă. Dar ce este clar este că în Germania este o criză de medici. Apoi doctorii polonezi lucrează în țara noastră și în schimb se produce o criză de medici în Polonia”, a spus Spahn pentru tabloidul Blick am Sonntag.

”Acest lucru nu poate fi bun. Așadar ar trebui să ne gândim dacă nu cumva trebuie să facem noi reguli cu privire la atragerea oamenilor din anumite profesii în interiorul UE, iar asta fără să punem în mod fundametal la îndoială libertatea de mișcare în interiorul Europei”, a fost el citat.

Spahn a adăugat că în acest moment există o serie de acorduri În Organizația Mondială a Sănătății care ar putea servi ca moedl, dar nu a spus care ar fi acestea și cum ar putea fi aplicate în interiorul UE.

În România, potrivit unui studiu comandat de Federația Solidaritatea Sanitară și dat publicității în septembrie anul trecut, 78% dintre angajații din sistemul sanitar chestionați în cadrul studiului "Influența calității vieții profesionale asupra tendinței de migrare pentru muncă a personalului din sănătate" - 83,7% dintre medici și 74,4% dintre asistentele medicale - au declarat că au luat în considerare, la un moment dat, posibilitatea de a migra pentru a lucra într-o altă țară.