Peste 100 de persoane au protestat, sâmbătă dimineață, în fața Spitalului Județean din Vâlcea, după ce un bebeluș internat cu febră la secția de pediatrie a unității a ajuns în comă la Spitalul Marie Curie din București, relatează gazetavâlceană.

Protest ValceaFoto: Captura video

Un bebeluș de un an și o lună a ajuns cu febră la Spitalul Județean Vâlcea pe 3 ianuarie, pe 4 ianuarie el fiind trimis la Spitalul Marie Curie din Bucureşti în stare gravă.

Rudele bebelușului, dar și alți părinți cer o anchetă a Corpului de Control al Ministerului Sănătății. Oamenii acuză medicii de malpraxis.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus joi că nu au fost respectate procedurile de transfer, pentru că iniţial, medicii din cadrul

Spitalului Judeţean de Urgență Vâlcea au încercat să ia legătura cu reprezentanţii unităţilor spitaliceşti din Capitală, fără să urmeze procedura şi abia la ora 14 au anunţat Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă.

“Vreau să scot în evidenţă că Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, care trebuie anunţat în condiţiile în care există necesitatea transferării unui caz critic, a fost anunţat la ora 14 (n.r. - 4 ianuarie). La 14:30 Spitalul Marie Curie a acceptat transferul. Copilul a fost transportat de o ambulanţă. Pe drum, el a făcut un stop cardio-respirator şi a fost temporizat la Spitalul din Piteşti pentru a fi resuscitat. El a ajuns la Marie Curie în 5 ianuarie la ora 1. Era deja în stare comatoasă” a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

De asemenea, Sorina Pintea spune că, în acest moment, pacientul se află într-o stare foarte gravă.

“Dacă este să comentez posibilul caz de malpraxis nu pot să fac asta pentru că specialiştii vor decide acest lucru. (...) Pe 3 ianuarie a fost internat iniţial la Vâlcea cu diagnosticul de laringită acută, pe 4 ianuarie starea s-a agravat, iar medicii au decis că este necesar un transfer la Bucureşti”, a mai adăugat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a mai spuns atunci că nu va fi trimis Corpul de Control la Vâlcea, precizând că inspectorii Direcției de Sănătate Publică fac verificări.