O femeie în vârstă de 46 de ani a murit în blocul operator al Spitalului de Obstetrică Ginecologie 'I.A. Sbârcea' din Brașov înainte de operație, cel mai probabil din cauza unui șoc anafilactic, după anestezie. Polițiștii au deschis dosar penal pentru moarte suspectă în acest caz, scrie Mediafax.

Spital din RomaniaFoto: Agerpres

Reprezentanții conducerii Spitalului de Obstetrică Ginecologie 'I.A. Sbârcea' din Brașov au declarat că femeia a fost internată pentru o afecțiune ginecologică și ar fi trebuit să fie operate. Medicii au început să-i facă anestezia generală, însă femeia a murit înainte de intervenția chirurgicală.

"Nu s-a produs operația, după ce s-a început anestezia generală, s-a intubat, a intervenit acest incident. În sala de operație, cu toată Reanimarea prezentă, cu toate manoperele făcute conform protocoalelor", a explicat dr. Valeria Badea, manager Spitalul de Obstetrică-Ginecologie "I.A Sbârcea" Brașov.

Managerul este de părere că ar putea fi vorba despre un șoc anafilactic, deși femeia mai făcuse intervenții chirurgicale: "A mai avut operații (...) Nu s-a menționat nimic, analize în limite normale, noi avem toată documentația. Efectiv - un incident foarte trist pentru toată lumea, căci în fond scopul nostru este să le facem bine pe paciente. Se presupune că ar fi fost un șoc anafilactic la o substanță, un caz foarte rar, la o substanță anestezică, care începe cu stop cardiac, ce nu a reacționat la nicio manevră ce face parte din procedura noastră de reanimare (...) Nu a lipsit absolut nimic, nici medici, nici substanțe", a mai spus dr. Valeria Badea, manager Spitalul de Obstetrică-Ginecologie 'I.A Sbârcea' Brașov.

Conducerea spitalului așteaptă acum concluziile necropsiei efectuate la Serviciul Medicină Legală Brașov.

Moartea femeii este considerate suspectă, astfel că polițiștii au deschis un dosar penal. "În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă", au precizat reprezentanții IPJ Brașov.