Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale lansează un avertisment în legătură cu o cremă aflată pe piaţă, care a fost notificată ca produs cosmetic, cu declararea unor ingrediente naturale, şi care, în realitate, conţine substanţe active medicamentoase. Este vorba despre produsul Aur Derm Crema cu mimoză, smirnă şi propolis.

CremăFoto: Dreamstime.com

Agenţia atenţionează pacienţii să nu achiziţioneze Aur Derm Crema cu mimoză, smirnă şi propolis, cremă aflată pe piaţa din România, până la finalizarea procedurii de retragere de la comercializare, urmată de distrugerea produsului, având în vedere posibilul impact negativ asupra sănătăţii persoanelor cărora li se administrează.

"ANMDM informează cu privire la produsul Aur Derm Crema cu mimoză, smirnă şi propolis. Crema a fost notificată ca şi produs cosmetic, cu declararea unor ingrediente naturale, conţinând în realitate substanţe active medicamentoase cu efectul terapeutic specific, identificate de autoritatea austriacă de profil, care a emis o alertă în acest sens", arată Agenția Națională a Medicamentului, într-un comunicat.