Un pacient a murit la două săptămâni după ce a fost scăpat de pe targă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, în timp ce era transferat la altă secție. Poliţiştii din Prahova au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz, relatează Mediafax.

Spital din RomaniaFoto: AGERPRES

Bărbatul era internat la secţia Neurochirugie, unde a fost operat din cauza unei tumori.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat că poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul unui pacient de 71 de ani din Cocorăştii Misli. Bărbatul a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi a murit la aproximativ două săptămâni distanţă după ce a fost scăpat de pe o targă. Oamenii legii vor să stabilească acum dacă pacientul a murit din cauza căzăturii sau nu.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Marius Niculescu, a declarat că incidentul s-a petrecut pe 17 decembrie, în timp ce bărbatul era transferat, pentru investigaţii medicale, la altă secţie, de o firmă privată care are contract cu spitalul: "Pacientul a fost trimis pentru investigaţii la secţia de Urologie. S-ar fi rupt targa pe scări, iar în foaie s-a consemnat traumatismul suferit prin cădere de pe targă. Nu a fost transportat de angajaţii noştri, ci de firma cu care avem contract pentru transferul instraspitalicesc. Noi i-am făcut apoi investigaţii, Computer Tomograf, radiografii."

Pacientul a murit pe 4 ianuarie. Trupul său a fost dus vineri la Serviciul de Medicină Legală Ploieşti, unde, cel mai probabil luni, va fi făcută necropsia pentru a se stabili cauza morţii.