O echipă de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, în colaborare cu medici din Slovenia şi din Capitală, au efectuat o prelevare de organe de la un pacient în vârstă de 45 de ani cu anevrism sever, în comă de gradul III, anunță Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit medicului coordonator, dr. Adrian Zoican, echipa de transplant a considerat că pacientul, care suferise un anevrism sever, este eligibil unui transplant şi a contactat familia pentru a-şi da acordul, fiind confirmată efectuarea acestui transplant.

"Echipele de prelevare au fost formate din medicul anestezist Victor Ioniţă şi dr. Adrian Zoican, de la Spitalul de Urgenţă din Buzău, la care s-au alăturat medici chirurgi de la Institutul Fundeni, medici urologi şi medici de chirurgie generală, o echipă de medici în specialitatea chirurgie-toracică din Slovenia, pentru care s-au prelevat plămânii şi o echipă de medici ortopezi de la Spitalul Colentina, pentru care au prelevat ţesuturi", a declarat, medicul Adrian Zoican.

"De la pacient au fost prelevate plămânii bilaterali, ficatul, rinichii bilaterali, corneea bilaterală şi un tendon bilateral", a precizat medicul Adrian Zoican.

Prelevarea plămânilor s-a efectuat cu ajutorul Agenţiei de transplant Eurotransplant.

Citește o amplă analiză HotNews.ro privind situația transplantului în România: