Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune că după 1 ianuarie vor fi extinse controalele la toate maternitățile din țară, după cazul cadrelor medicale de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploiești care au fost depistate cu stafilococ auriu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Extindem practic controlul la toate maternitățile din țară. Noi am avut anul acesta pe maternitățile publice și private din București și pentru că au fost probleme, vezi Giuleștiul, extindem în toată țara după 1 ianuarie. Au fost probleme (la spitalul din Ploiești -n.r.) în sensul în care au fost niște sesizări în presă, Direcția de Sănătătate Publică s-a autosesizat, a testat 98 de persoane, a testat suprafețe, tegumente, aer, probele de pe suprafețe de pe tegumente și din aer au ieșit negative, deci nu sunt probleme. Au ieșit însă 5 persoane purtătoare de MRSA (stafilococ auriu -n.r.) testate fiind 98, în prima fază erau 7", a declarat, pentru Mediafax, ministrul Sănătății.

Întrebată dacă mai sunt și alte unități spitalicești în situații asemănătoare, Sorina Pintea a declarat că a văzut o postare a unor medici de la Brașov, în Făgăraș, unde au fost amendate asistente și doctorițe pentru că aveau unghiile cu gel, lucru interzis în unitățile sanitare. "Asta nu poate decât să mă bucure pentru că am spus de nenumărate ori despre aceste lucruri și începem serios să ne preocupăm", a completat ministrul.

Cinci asistente medicale şi infirmiere de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti au fost depistate pozitiv la analizele pentru stafilococul auriu, controlul fiind făcut din ordin de ministru.

CITEȘTE ȘI:Controlul la Maternitatea Giulești, la final: 27 de angajați ai spitalului, depistați ca purtători ai stafilococului auriu