Bunele practici în antibioterapie sunt respectate de 70% dintre spitalele analizate, a anunţat, miercuri, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) într-un comunicat. Autoritatea Națională de Management al Calitătii în Sănătate este condusă de Vasile Cepoi și este o "autoritate de standardizare și evaluare a serviciilor de sănătate, de acreditare și monitorizare a unităților sanitare".

medicamenteFoto: YouTube

"Un procent de 81% dintre spitale au dovedit că înregistrările unui antibiotic permit trasabilitatea utilizării acestuia, 61% că prescrierea antibioticelor se face conform ghidurilor de antibioterapie recunoscute și rezultatului antibiogramei, după caz, iar 70% că monitorizarea consumului de antibiotice și trasabilitatea prescrierii și utilizării acestuia sunt asigurate", arată ANMCS.

"Totodată, 55% dintre spitale au durata estimată a antibioterapiei înscrisă în foaia de observație, 67% au realizat evaluarea reacției la 24 și 72 de ore la antibioterapie și este consemnată în foaia de observație", mai precizează reprezentanții ANMCS.

"În al II-lea ciclu de acreditare punem accent pe tot ce cuprinde managementul clinic. Pe baza acestor date, noi transmitem recomandări cu privire la modul de corectare a problemelor semnalate atât conducerii spitalelor, cât și organizațiilor responsabile (Ministerul Sănătății, consiliile județene, proprietarii spitalelor în cazul celor private etc.). Monitorizăm permanent modul în care își corectează aceste deficiențe prin intermediul unei aplicații informatice", afirmă Vasile Cepoi, președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate.

Autoritatea Națională de Management al Calitătii în Sănătate este condusă de Vasile Cepoi și este o "autoritate de standardizare și evaluare imparțială a serviciilor de sănătate, de acreditare și monitorizare a unităților sanitare, independentă față de părțile interesate. Scopul ANMCS constă în asigurarea și îmbunătățirea continuă a calității serviciilor de sănătate și a siguranței pacientului, prin standardizarea și evaluarea serviciilor de sănătate și acreditarea unităților sanitare'', potrivit unui răspuns oferit de ANMCS în primăvara acestui an, la solicitarea HotNews.ro.