O bacterie extrem de periculoasă, piocianic, găsită pe lenjeria Spitalului din Roșiorii de Vede, județul Teleorman, a fost depistată și în corpul unui pacient operat la această unitate medicală, unde personalul medical a fost acuzat că fumează în cabinete, transmite Mediafax.

BacteriiFoto: pixabay.com

Bacteria piocianic a fost depistată la un pacient cu ulcer perforat, internat la Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede. Reprezentanții Spitalului au declarat că s-au recoltat probe din infecția cu care s-a prezentat pacientul, iar după efectuarea analizelor în spital, s-a concluzionat că bacteria se afla deja în corpul bărbatului, iar unitatea medicală nu poate fi acuzată de nimic.

Totuși, în luna noiembrie, aceeași bacterie a fost semnalată pe lenjeria din spital.

Primarul orașului Roșiorii de Vede, Valerică Cîrciumaru, a declarat, sâmbătă, că a fost informat despre situație chiar de către managerul spitalului.

„M-a sunat managerul spitalului și m-a informat despre bacteria aceea. Dar mi-a spus că s-a găsit la un pacient, nu în spital. La un pacient. Piocianicul acesta a fost găsit și în spălătorie acum ceva vreme și s-a făcut dezinfecția, s-au luat probe și n-au mai ieșit, iar acum a apărut la pacientul acesta”, a spus Cîrciumaru.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al spitalului din Roșiorii de Vede, Andra Priboi, care este și șef al secției de gardă a unității spitalicești susține că nu poate fi vorba despre o problemă a spitalului, rezultatele analizelor interne fiind negative pentru această bacterie.

„Pacientul a venit săptămâna trecută cu un abdomen acut chirurgical. În urma anamnezei și examenului clinic, am ajuns la concluzia că are nevoie de un tomograf. După tomograf s-a constatat că are un ulcer perforat cu peritonită, drept pentru care a fost nevoie de intervenție chirurgicală. S-a intrat cu el în sală și în urma intervenției s-a descoperit că acel ulcer perforat se complicase cu peritonită. S-au luat probe și s-a constatat la laborator că este vorba de acel piocianic. Acum trebuia să vedem dacă era a pacientului sau luat din altă parte. Asa că ne-am făcut autocontrolul. Am recoltat probe din spital. În urma acestor probe, care au ieșit negative, am ajuns la concluzia că pacientul avea deja această infecție în organism. Este foarte adevărat că în luna noiembrie s-a descoperit această bacterie pe lenjeria din spital, dar s-a raportat, s-au luat măsuri, s-a făcut dezinfecția", a declarat Priboi.

La același spital, pacienții se plâng că personalul medical fumează în cabinete.

În fața acestor acuzații, Priboi a spus că nu poate nega evidența fumatului în spital.

O echipă a Direcției de Sănătate Publică Teleorman a fost în control la Spitalul Caritas și, potrivit directorului instituției, Mioara Comana, rezultatele analizelor de laborator sunt așteptate în cursul zilelor de luni sau marți.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat la rândul său că a fost informată de către Direcţia de Sănătate Publică în legătură cu situaţia de la spitalul din Roşiorii de Vede, unde ar fi fost descoperită o bacterie foarte periculoasă, şi că au fost prelevate probe, rezultatele urmând să fie aflate luni.

„Am fost informată de către conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, care a prelevat deja probe şi în cursul zilei de luni vom avea rezultatele. Este adevărat că în urmă cu o lună spălătoria spitalului a fost închisă două săptămâni, tocmai pentru că a fost descoperit acelaşi tip de bacterie, dar, ulterior, în urma recoltării de probe, s-a constatat că totul este negativ în acest moment, toate probele au fost negative. Aşteptăm rezultatele şi vom vedea exact ce se întâmplă acolo”, a declarat, sâmbătă, Pintea, la Digi 24.