Liftiera de la Spitalul din Craiova care a întrebat un bărbat Mie ce mi-ați adus? Nu stiți că prima plasă se dă la liftieră? și-a dat demisia

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 14 decembrie 2018, 11:36 Actualitate | Sanatate


Spitalul Judetean Craiova
Foto: Spitalul Judetean Craiova
Liftiera de la Spitalul din Craiova care a întrebat un bărbat "Mie ce mi-ați adus? Nu stiți că prima plasă se dă la liftieră?" a demisionat, a declarat vineri pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Cristina Geormăneanu. Purtătorul de cuvânt al spitalului a precizat ca femeia și-a dat demisia de onoare și nimeni din spital nu i-a cerut demisia. În urmă cu 3 zile, medicul Cristina Geormăneanu declara, pentru HotNews.ro, că liftiera "a glumit", aceasta fiind concluzia anchetei interne realizată de spital.

Întrebată de reporterul HotNews.ro dacă liftiera la care se face referire în postarea din mediul online face această glumă frecvent sau dacă a mai făcut-o și în alte cazuri și dacă există informații în spital în acest sens, Cristina Geormăneanu spunea, marți, că "Nu știu să vă spun".

"Nu ați întrebat-o, nu a fost întrebată doamna care este liftieră de către comisie dacă a mai făcut această glumă și altădată?", a fost întrebată Cristina Geormăneanu de reporterul HotNews.ro. "Este o persoană care glumește, și nu numai cu dânșii, ci și cu alte persoane. Eu o cunosc pe doamna și este o fire destul de deschisă și dumneai face glume, deci glumește, obișnuiește să glumească", a răspuns Cristina Geormăneanu.

"În momentul în care acuzi, trebuie să ai dovezi", a adăugat Cristina Geormăneanu.

Purtătoarea de cuvânt a Spitalului din Craiova mai declara, în urmă cu 3 zile, că autorul postării de pe Facebook a fost contactat prin intermediul companiei la care lucrează și invitat la spital pentru a fi pus față în față cu liftiera și a își susține amândoi punctele de vedere, însă bărbatul nu a venit la spital. Cristina Geormăneanu mai spune că spitalul s-a autosesizat în acest caz, dar nu s-a depus nicio sesizare scrisă din partea bărbatului: "Conducerea spitalului s-a autosesizat, a demarat o anchetă. S-a solicitat punctul de vedere al liftierei, de asemenea, managerul spitalului a contactat și instituția la care lucrează persoana care a postat în mediul online și a dorit un punct de vedere din partea dumnealui. De asemenea, trebuia să vedem dacă s-a depus o sesizare în acest sens. Ceea ce s-a constatat este că nu există nicio sesizare depusă oficial la conducerea spitalului, nici până în momentul de față", a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului, Cristina Geormăneanu.

Ea a adăugat că "Liftiera și-a spus punctul de vedere în cursul dimineții, afirmând că a fost o glumă, a glumit, niciun moment nu și-a pus problema să își însușească sau să primească vreunul dintre acele pachete. Ea a spus că nu și-ar fi dorit să își însușească așa ceva și chiar dacă i s-ar fi oferit, nu ar fi acceptat acest lucru. Este punctul de vedere al liftierei. Dumneaei a și dorit să își exprime punctul de vedere, iar în conferința de presă a intrat prin telefon și și-a spus punctul de vedere."

"Contactă, persoana respectivă nu s-a prezentat să își exprime punctul de vedere conducerii spitalului, comisiei formată pentru anchetă și nici nu a depus, până în acest moment, o sesizare. Consider că era necesar să facă acest lucru, dacă dorea cu adevărat și dacă lucrurile stau așa cum le-a relatat în mediul online. Comisia a dorit să asculte punctele de vedere ale părților implicate și să ia măsurile care se cuvin. În această situație nu putem vorbi despre susținerea afirmațiilor postate în mediul online de către persoana care a făcut acest lucru", mai spunea purtătorul de cuvânt al spitalului.

Un bărbat din Craiova, angajat al companiei Ford, care, împreună cu colegii săi, le ducea plase cu cadouri copiilor internați în secția de Oncologie de la Spitalul Județean de Urgență, a povestit, într-o postare pe Facebook, cum a fost întâmpinat de liftiera spitalului: "Mie ce mi-ați adus? Ce plasă îmi dați? (Noi...am zâmbit...crezând că este o gluma...și am tăcut..fâstâciți..) Liftiera însă insista: Haideți...nu îmi dați și mie o plasă? Ce..nu știți că de câte ori se vine aici cu cadouri...prima plasă se dă la liftieră?"

"Povestea incepe cu o usa de lift ... la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova. Incarcati cu 100 de plase cu cadouri si dulciuri pentru copiii de la sectia de Oncologie, impreuna cu colegii mei, am asteptat civilizat liftul pentru a urca la etajul 9. Nu din comoditate, ci din cauza greutatii plaselor. Liftul ajunge, se deschid usile si ne urcam. Din prima secunda cand am pus piciorul in lift...a inceput bataia de joc si nesimtirea pe care nu am mai intalnit-o la un asemenea nivel", a povestit bărbatul care a relatat acest caz pe Facebook.

El mai spunea că "Sper ca acest mesaj sa il vada si Doamna Ministru al Sanatatii si sa ia masuri in acest sens. Sunt convins ca la Craiova, o mana se spala pe alta si toata povestea va fi tratata ca un lucru minor. Pentru noi insa conteaza! Nu din acest motiv platim CAS...


Postarea integrală pe Facebook:


Povestea incepe cu o usa de lift ... la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova. Incarcati cu 100 de plase cu cadouri si dulciuri pentru copiii de la sectia de Oncologie, impreuna cu colegii mei, am asteptat civilizat liftul pentru a urca la etajul 9. Nu din comoditate, ci din cauza greutatii plaselor. Liftul ajunge, se deschid usile si ne urcam. Din prima secunda cand am pus piciorul in lift...a inceput bataia de joc si nesimtirea pe care nu am mai intalnit-o la un asemenea nivel. O sa incerc sa expun conversatia LIFTIEREI cu noi:

- Mie ce mi-ati adus? Ce plasa imi dati? (Noi...am zambit...crezand ca este o gluma...si am tacut..fastaciti..)
Liftiera insa insista:
- Haideti...nu imi dati si mie o plasa? Ce..nu stiti ca de cate ori se vine aici cu cadouri...prima plasa se da la liftiera?
(noi...siderati...lasati masca...fara cuvine...)
- Nu stiam ca asa trebuie... ce plasa doriti? Din aceasta cu pufuleti? (zice una din colegele mele..in gluma)
- Nu nu...nu cu pufuleti...Pai ce.. nepotii mei mananca pufuleti? Sunt de familie buna...ce mama...dr..

Intre timp ajunge liftul la etajul 9....si coboram unul cate unul pe langa "duamna" care statea pe scaun si se uita sfidator la noi ca nu i-am dat nimic. Apoi...nu a indurat-o inimia si ne-a aruncat ultimele vorbe:

- Sper sa nu va mai intoarceti, sa mergeti cu acest lift, cat sunt eu aici...nesimtire...

Usile s-au inchis....

Aceasta conversatie s-a intamplat astazi, 10.12.2018, ora 11:40 in liftul Nr.9. Poate managementul spitalului o poate identifica si sa ii faca raport de desfacere a contractului de munca acestei "fiinte", daca o putem numi asa...o persoana care cu toate ca i-am zis ca mergem la oncologie sa facem niste copii sarmani fericiti, nu i-a pasat... ea vroia plasa ei...ca si ea are nepoti...

Sunteti convinsi ca daca a fost atat de directa cu noi...acelasi lucru se intampla cu toata lumea? Probabil ca trebuie sa ii bagi 10 lei in buzunar daca vrei sa urci...

Nu inteleg insa de ce aceasta "duamna" trebuie sa fie platita din banii nostri pentru a apasa pe un buton. V-ati gandit ca oricine poate apasa in 2018, un buton de la lift, si sa mearga la ce etaj doreste? Se poate face prin control-acces acest lucru, fara ca oamenii sa mai aiba de a face cu aceste sugative de liftiere.

Mesaj pentru LIFTIERA (nu am apucat sa ii zic atunci nimic...eram masca):

- Ne cerem scuze "duamna" ca nu v-am lasat o plasa. Am preferat sa o dam unui copil cu probleme al carui zambet e mai important decat dumneavoastra si a dumneavoastra "familie buna". Banuiesc ca ati facut 3 facultati daca sunteti de "familie buna", apoi ati dat concurs pentru postul de LIFTIERA si abia ati intrat, fiind concurenta mai mare decat pentru posturile de doctori. No offense pentru acest job...dar m-a scos din sarite limbajul superior cu care ne-a tratat.

Sper ca acest mesaj sa il vada si Doamna Ministru al Sanatatii si sa ia masuri in acest sens. Sunt convins ca la Craiova, o mana se spala pe alta si toata povestea va fi tratata ca un lucru minor. Pentru noi insa conteaza! Nu din acest motiv platim CAS... #spitalcurat#personalauxiliarcuinimamare#

PS: Stiu ca era lift de bolnavi...Sper sa nu ne acuzati ca am mers cu acel lift..si vezi domne..trebuia sa mergem pe scari, 9 etaje, cu 100 de plase. Doream sa facem un act caritabil, nu sa fim tratati ca niste intrusi. #dezinterestotalCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6179 vizualizari

 • +25 (37 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 14 decembrie 2018, 11:44)

  [anonim]

  • -4 (18 voturi)    
   Sa ne bucuram (Vineri, 14 decembrie 2018, 12:31)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui

   nu vom putea fi niciodata islamizati.
   • +7 (7 voturi)    
    o asteptam ca membra in CCR (Vineri, 14 decembrie 2018, 17:41)

    Poiana lui Occam [utilizator] i-a raspuns lui ruskimushki

    sau ca avocata a popoprului pe care il si reprezinta
    • +1 (1 vot)    
     BURUIENILE ASTEA MARCA PEZEDE (Sâmbătă, 15 decembrie 2018, 22:42)

     rov [utilizator] i-a raspuns lui Poiana lui Occam

     Se vad prin ochii lor grau si secara...
     Aud din ce in ce mai des ca nu se mai gasesc femei de serviciu si menajere. Pai daca sunt angajate pe pile ca mari bagatore de seama prin posturi caldute platite de stat, se pare ca va trebui sa muncim la job-ul nostru, sa platim statul, sa platim parazitii lui si sa le facem si treaba lor...
     SAU SA PORNIM MOMENTUL ...ZERO !!!
     SA dam de pamant cu toti mizerabilii astia!!!!
  • +7 (15 voturi)    
   Duamna de la lift (Vineri, 14 decembrie 2018, 12:59)

   Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui

   Stie toate mersurile. mita ajunge prin Ea la doctori si asistente.. este interfata jupanilor din spitale , cea care interactioneaza prima cu cel care da si apoi contra unui comision mititel te ghideaza si ce tre sa faci. Multe din operatiuni se petrec in lift . Deci , daca femeia de la lift da din casa nu este bine ar creea discordie si unitatea s-ar rupe acum in an de centenar (cum ar spune oroarea Dancila)
   • +4 (4 voturi)    
    Probabil ca a fost promovata (Vineri, 14 decembrie 2018, 17:55)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

    Si-a dat demisia?.. Dintr-un post de bugetar, dupa ce s-au dublat salariile in ultimii 2 ani?.. De onoare?..
    Poate un jurnalist mai curios face o investigatie in ianuarie. Nu m-ar mira deloc sa aflu ca liftiera tocmai a primit o oferta de nerefuzat, tot pe banii contribuabililor.
  • -17 (21 voturi)    
   Cit de mult uriti tara asta! Cine-i "porc/scroafa" (Vineri, 14 decembrie 2018, 14:34)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui

   Cit de mult trebuie sa uriti tara asta ca sa folositi orice pretext pentru a o asocia cu termeni gen "porci si scroafe", sa batjocoriti ideea de centenar, etc.

   Cei care au dat plus acestui comentariu, ori impartasesc aceeasi ura, ori nu au vazut ca acest comentariu se refera la tara ca un intreg, adica si la ei si ai lor.
   • +7 (9 voturi)    
    Pesemne ca daca e centenar (Vineri, 14 decembrie 2018, 15:40)

    ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui D-or

    trebuie ca unii, burjuii, sa doneze "averile facute din sangele poporului" celor "saraci dar oameni".
    De ce n-ar incepe porcii din parlament si din senat sa doneze ?

    Care centenar, tata ? O suta de ani de masacru comunist in Moldova de peste Prut ?
  • +9 (9 voturi)    
   Din gluma un medic (Vineri, 14 decembrie 2018, 14:58)

   Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui

   mi-a cerut 2500 de lei ca sa o opereze pe mama pentru o fractura.Zicea ca trebuie sa dea bani la anestezist "ca sa-i o tina " ca altfel el nu opereaza.Deci omul avea o schema .Cerea bani in gluma da nu pentru el ci pentru altii care chipurile nu sunt sub controlul lui dar amenintarea era ca daca anestezistul "nu mi-o tine" mama murea in timpul operatiei.Din gluma medicul ameninta cu un asasinat medical. Am dat 2500 pentru anestezist dar era evident ca sceneta era bine reglata.Ramanea ca el doctorul opereaza da nu ia nimic.Am intrebat dar dvs pentru dvs cat trebuie ca sa iasa bine mama din operatie.Adica sa nu o asasineze medical. El foarte calm a zis, cum zic meseriasii pentru o lucarare.Cu speranta ca ii dai mai mult decat ar cere el. Pai cat vreti sa dati domnule ca nu ne tocmim aici.Daca lua anestezistul 2500 el trebuia sa ia cel putin la fe era logica creata de situatie.Daca dai mai putin il faci prost in fata anestezistului.I-am dat 5000 de lei.Nu stiu ce a primit anestezistul.Operatia a fost gresita.Mama s suferit cumplit.Am internat-o la un spital privat unde i-a refacut operatia.Am platit 2700 cu totul.A fost bine.mama a scapat.Spitalele de Stat sunt capcane ale mortii in care vraci medicali opereza retele de excrocheri medicale sub protectia procurorilor si judecatorilor locali cu care sunt constituiti in retele infractionale.
 • +10 (10 voturi)    
  Viceversa (Vineri, 14 decembrie 2018, 12:00)

  Sati [utilizator]

  Concurenta se reteaza de la radacina.
 • +4 (14 voturi)    
  ...presupunere... (Vineri, 14 decembrie 2018, 12:29)

  baligosul [utilizator]

  Probabil că liftiera era în prag de pensionare...Și a demisionat...A demisionat și pentru a nu divulga secrete scrosancte, prima pungă trebuia dată liftierei, dar a doua, sau a treia : următoarele cui trebuiau date?
  Și cam care era venitul net al liftierei...Cîte necunoscute...
 • +14 (24 voturi)    
  Cariera de liftier (Vineri, 14 decembrie 2018, 12:31)

  Qxx [utilizator]

  Sa fiu al naibii daca inteleg la ce trebuie sa avem liftieri. Adica sa fim seriosi, un bugetar care intreaba la ce etaj mergi si apasa butonul.
  De exemplu, daca urca 3 oameni si doi merg la 6 si unul la 3, liftierul are misiunea sa apese pe butonul 3 si pe butonul 6 (o data ajunge in mod normal chiar daca coboara doi oameni).

  La pensie, "duamna" o sa spuna: am avut o cariera plina de satisfactii profesionale, am fost liftier!

  Ce jalnic. Directorii de spitale cum justifica grila de salarizare?
  • +9 (13 voturi)    
   Bugetarus inutilus (Vineri, 14 decembrie 2018, 12:55)

   JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui Qxx

   La pensie, "duamna" o sa se planga ce pensie mica are dupa o viata de "munca"...
   • -11 (21 voturi)    
    Ba aveti voi " Cerebelus inutilus" (Vineri, 14 decembrie 2018, 13:18)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui JustinCase

    In lifturile spitalelor urca bolnavi care pot lesina, sau poate nu vad, poate sunt in ghips, poate sunt in carucior, poate sunt pe targa, poate uneori personalul medical insotitor nu se poate contamina cint transporta operatii, etc.
    • +6 (10 voturi)    
     Ca să continuăm.. (Vineri, 14 decembrie 2018, 14:50)

     TurmentatuTheThird [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     Păi atunci să extindem un pic scenariul: un bolnav poate leșina în spital. Unde? În lift, avem liftieri. La baie, pe scări, când iese la o țigară în spatele spitalului, etc. Deci, să avem câte o persoană angajată pentru toate locurile unde poate leșina cineva? Sau cum să facem?

     Între timp, tehnologia a avansat și avem camere de supraveghere. Nu? Paznicul de la poartă poate fi "avansat" la postul de supraveghetor și se poate uita pe camere care să acopere toate spațiile astea. Nu? Ups, dar camerele nu cer șpagă!

     Îmi pare rău, dar nu mai pot plânge de mila unor oameni care fac chestiile astea. Dacă postul e prea important pentru tine, atunci poartă-te impecabil când lucrezi.
     • -2 (6 voturi)    
      Rectific. Fara "cerebelus"! (Vineri, 14 decembrie 2018, 15:02)

      D-or [utilizator] i-a raspuns lui TurmentatuTheThird

      Si daca e un infirm?

      Oricum, amarita avea scuza saraciei.

      Dar voi, ce scuza aveti?
      • +2 (4 voturi)    
       "amarata" (Vineri, 14 decembrie 2018, 17:15)

       yyyxxx1981 [utilizator] i-a raspuns lui D-or

       a avut o atitudine de regina zgripturoaica si nu merita nici cea mai mica compatimire.
  • +12 (18 voturi)    
   paznic lift (Vineri, 14 decembrie 2018, 13:34)

   mirelau [utilizator] i-a raspuns lui Qxx

   Pazeste liftul, asta face de fapt un liftier in zilele noastre, intr-un spital. Sa aiba cine sa-ti bata obrazul cand urci cu mancare la un pacient si tu sa te simti dator si obligat, pentru ca ai beneficiat de servicii necuvenite, sa platesti. Liftierului.
 • +13 (13 voturi)    
  eu zic sa vedem si partea buna (Vineri, 14 decembrie 2018, 12:31)

  yyyxxx1981 [utilizator]

  Sunt din ce in ce mai multi oameni care incearca sa faca fapte bune (donatii/ajutor/voluntariat) si care de asemenea nu mai accepta si semnalizeaza derapajele brontozaurilor.
  Numarul lor (al nostru) a crescut foarte mult in ultimii ani iar asta e un semn bun pentru Romania ca se schimba mentalitatea.
  • -10 (16 voturi)    
   Daca Ford isi face reclama astfel, e doar afacere (Vineri, 14 decembrie 2018, 13:37)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui yyyxxx1981

   Ce fapta buna ca o amarita a ramas fara serviciu.

   Ar trebui sa fiti condamnati sa-i luati locul, sa vedeti cum e, ca sa vorbiti apoi voi, aia buni, in cunostinta de cauza.
   • +2 (4 voturi)    
    Ai probleme grave (Vineri, 14 decembrie 2018, 17:23)

    yyyxxx1981 [utilizator] i-a raspuns lui D-or

    daca tu din asta vezi ca Ford si-a facut reclama sau ca cel care a venit cu cadouri la copii ar trebui el blamat ca nu a dat comisionul si nu a tremurat cu capul plecat in fata liftierei.
    "Amarata" a ramas fara servici pentru ca s-a comportat ca o japita de ultima speta. Se credea marea "regina" stapana peste plantatie (aceasi mentalitate o au diversi paznici/portari de la stat). Iar sa conditionezi aducerea de cadouri unor copii amarati bolnavi de cancer este dincolo de orice nivel de jigodizm. Nu merita nimic in afara de a fi calcata in picioare. La fel si toti cei care gandesc/procedeaza ca ea. Nu noi care ne revoltam impotriva acestor specimene trebuie sa disparem din tara ci ei.
  • 0 (2 voturi)    
   semn bun (Vineri, 14 decembrie 2018, 15:16)

   lolosaurus [utilizator] i-a raspuns lui yyyxxx1981

   Sunt din ce in ce mai multi, si totusi PSD a castigat detasat alegerile si probabil le va mai castiga, la 20 de ani de la caderea comunismului.
   • 0 (0 voturi)    
    pai (Vineri, 14 decembrie 2018, 17:24)

    yyyxxx1981 [utilizator] i-a raspuns lui lolosaurus

    1 nu cred ca mai castiga
    2 omenia nu are legatura neaparat cu preferintele politice. Sunt sigur ca si marea majoritate a votantilor psd sunt revoltati de acest comportament.
 • +11 (19 voturi)    
  Sictir (Vineri, 14 decembrie 2018, 12:51)

  JustinCase [utilizator]

  Faptul ca NIMENI din spital nu i-a cerut demisia este foarte grav! Inseamna ca dupa plecarea liftierei, prioritatea "plasei" va fi redistribuita.
  • +11 (15 voturi)    
   Comment sters de user (Vineri, 14 decembrie 2018, 13:55)

   Radu-Mihai [anonim] i-a raspuns lui JustinCase

  • -12 (18 voturi)    
   Faptul ca NIMENI nu a aparat-o e si mai grav (Vineri, 14 decembrie 2018, 14:08)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui JustinCase

   Ce-ati zice de o greva de solidaritate a liftierelor din spitale?

   Te duci tu in locul lor sa transporti bolnavi contagiosi si cadavre?
   • 0 (2 voturi)    
    Bolnavii (Vineri, 14 decembrie 2018, 17:27)

    yyyxxx1981 [utilizator] i-a raspuns lui D-or

    grav si mortii sunt adusi de brancardieri. Targile cu ei nicidecum nu sunt carate de liftierele care nu isi ridica prea des posteriorul de pe scaun. Crezi ca brancardierii nu ar putea apasa un buton? Individele sunt tinute strict ca sa un salariu. Iar in aceste conditii mai fac si figuri.
 • +5 (5 voturi)    
  Dialog "glumet" (Vineri, 14 decembrie 2018, 12:58)

  JustinCase [utilizator]

  - "Si mie ce-mi iese?"
  - "Adica, imi cereti mita?"
  - Hai domn'e c-am glumit..."
  • 0 (2 voturi)    
   Dialog serios (Vineri, 14 decembrie 2018, 15:42)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui JustinCase

   - Mie ce-mi iese ?
   - Sula, ciocan, dosar.
 • -6 (18 voturi)    
  Ridicol si periculos (Vineri, 14 decembrie 2018, 13:02)

  NoFive [utilizator]

  Majoritatea celor care au postat comentarii aici ii fac proces de intentie acelei liftiere. Nu au fost de fata, se iau dupa o postare a cuiva care nici nu a mai venit sa si-o sustina. Mi se pare trist, seamana mult cu tribunalele poporului, cele de prea-trista amintire. Nu se poate chiar asa arunca cu rahat intr-o persona pe care nu o cunosti si daca nu ai fost de fata la intimplare. E revoltator. Pe de alta parte se demonstreaza impotriva justitiei facute pe genunchi, vezi protestele impotriva guvernului. Ce sa mai credem? Unde e dreapta masura? In vocea multimii sau in vocea ratiunii?
  • 0 (6 voturi)    
   Misto-ul (Vineri, 14 decembrie 2018, 14:36)

   noi2013 [utilizator] i-a raspuns lui NoFive

   E arma si preocuparea de baza a romanului... Si uite asa tot progresistul care e mare viteaz pe FB face fapte bune!
 • +7 (13 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 14 decembrie 2018, 13:06)

  [anonim]

  • -9 (15 voturi)    
   Ce destept esti tu! Tu te teleportezi deja (Vineri, 14 decembrie 2018, 13:29)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui

   Si mortii ar trebui sa-si apese singuri butoanele la lifturi cind coboara la morga, nu-i asa?

   De boli contagioase ai auzit?
   • +8 (12 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 14 decembrie 2018, 14:32)

    [anonim] i-a raspuns lui D-or

    • -1 (5 voturi)    
     o sa vezi tu (Vineri, 14 decembrie 2018, 17:35)

     miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui

     cand te-o cara si pe tine !
 • -21 (27 voturi)    
  Individul ar trebui dat in judecata si concediat (Vineri, 14 decembrie 2018, 13:06)

  D-or [utilizator]

  Pe de o parte, Ministerul Sanatatii, spitalul si organizatiile sindicale ar trebui sa reactioneze pentru ca:

  - Liftierele chiar sunt necesare in spitale, ce s-ar intimpla daca un bolnav ar lesina singur in lift?
  - Riscul de imbolnavire e imens, mai mare decit al personalului medical, intrucit liftierele stau intr-un spatiu foarte mic cu toti bolnavii.
  - femeia respectiva era sigur o amarita, e o lipsa de decenta sa-i pui in discutie serviciul, adica sursa de trai.

  Pe de alta parte, chiar si firma Ford ar trebui sa-l sanctioneze intrucit:
  - a facut o reclama gratuita - si pentru unii negativa -firmei sale, probabil fara acordul sefilor sai.

  Nu cred ca Ford intentiona sa-si faca reclama in media cu citeva pungi cu pufuleti.
  • +15 (21 voturi)    
   Hehe (Vineri, 14 decembrie 2018, 13:24)

   Landser [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   Fara sa vreau am mai vazut cateva comentarii d'ale tale ,iar concluzia la care am ajuns este ca esti o lichea cu simpatie pesdista si cu orientare de stanga!
   Aduci a pensionist de la armata,militie!
   • -10 (16 voturi)    
    Argumente la subiect? Refuz sa fiu cinic. Atit. (Vineri, 14 decembrie 2018, 13:49)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui Landser

    Nu am simpatii neconditionate fata de nimeni.

    Nu ma las prostit in virtutea vreunei dei sau apartenente de clasa sau de rasa.

    In subiectul de fata, zi tu, a facut bine individul ca a umilit o amarita si si-a tirit numele firmei intr-un scandal sordid?
    • +3 (7 voturi)    
     „a facut bine individul ca a umilit o amarita?” (Vineri, 14 decembrie 2018, 15:30)

     NME [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     Păăăi... hai s-o luăm logic.

     A intrat omul de la Ford cu cadouri în spital? A intrat, fapt recunoscut de toată lumea.
     Acolo, ce-a făcut? S-a uitat urât la o liftieră oarecare, și-a zis să-i facă o nefăcută? Sau poate e chiar cum a povestit omul?
     E exact cum a povestit omul de la Ford, fapt recunoscut chiar de liftieră, când a zis c-a făcut „o glumă”. Implicit, „amarita” a recunoscut tot.
     Ce-a fost mai apoi? Din cauza popularizării cazului, s-a creat o „comisie de anchetă”, care, de fapt, n-a mai făcut nimic, deoarece „individul” a determinat-o pe „amarita” să-și dea demisia.

     Deci, fapte. Liftiera s-a comportat exact cum a fost descris. Când a văzut că se-ngroașă treaba, și-a dat demisia.

     Alte fapte: niște oarecare încearcă s-o scoată pe „amarita” nevinovată, încercând să sugereze că vinovat ar fi cel care a refuzat să dea mită și că Ford ar trebui să se delimiteze de asemenea acțiuni. Ba din contră! Ford ar trebui să fie mulțumit să aibă angajați integri. Ca orice altă firmă, de fapt.
     Un asemenea „individ”, ca cel la care mă refer acum, care încearcă să arunce vina pe cel care nu dă șpagă, ar trebui dat afară. Dacă i se pare corect să dea șpagă într-o asemenea situație, cum s-ar comporta într-un caz în care interesele firmei ar fi afectate?

     Cunosc și eu multe cazuri de vânzători, de exemplu, care încearcă să-și înșele clienții. Dacă li se face reclamație, sunt acoperiți de șefi, care, la rândul lor, au parte de profitul ieșit din înșelăciuni. Sau cam în orice caz în care cineva interacționează cu publicul, taximetriști, funcționari la ghișeu, etc.
     Și toți „indivizii” ăștia sunt apărați de câte unul care spune că „au salarii mici, e normal să facă așa ceva...”
     NU, NU E NORMAL!!! Dacă ai salariul prea mic, pleci de acolo, nu furi!
     • -3 (7 voturi)    
      De ce numesti "spaga" punga de pufuleti? (Vineri, 14 decembrie 2018, 16:09)

      D-or [utilizator] i-a raspuns lui NME

      "Spaga", "mita" sunt notiuni pentru plata unei tranzactii dubioase, pentru conditionarea unui serviciu.

      Daca cineva iti cere ceva, fara nicio conditie, o poti numi "cersetorie", "pomana", dar nu spaga.

      Se mai pune si problema valorii. Conventional, un buchet de flori sau o cutie de bomboane nu sunt considerate "spaga" nicaieri in lume.
      • +3 (5 voturi)    
       Ajungem la retorica PSD... (Vineri, 14 decembrie 2018, 16:30)

       NME [utilizator] i-a raspuns lui D-or

       conform căreia poți fura orice, cât timp nu depășești o anumită valoare?

       Serviciul liftierei, pentru care era plătită, era să apese niște butoane.
       Cât timp ea a cerut ceva ca să apese acele butoane, mie mi se pare furt. Și n-a cerut o floare sau o cutie de bomboane, ci o pungă de cadouri destinată unor copii bolnavi. Și n-a vrut nici punga de pufuleți, că „familie bună”...

       Rezumând: cât timp cineva e plătit să facă un serviciu, fapta de a cere bani pentru a face acel serviciu, indiferent că vorbim de un ban sau de un milion de euro, mi se pare furt. La fel, indiferent că se numește „șpagă”, „mită”, „bacșiș”, „cerșetorie” sau oricum altcumva.

       Apropo. Cerșetoria parcă era faptă penală...
      • +3 (3 voturi)    
       sigur e spaga (Vineri, 14 decembrie 2018, 17:15)

       radu_ [utilizator] i-a raspuns lui D-or

       Cand le-a zis ca sunt nesimtiti si sa nu mai ia liftul ei aia nu e conditionarea unui serviciu?
     • -2 (4 voturi)    
      Adica emigrezi sa speli babe si mosi (Vineri, 14 decembrie 2018, 16:16)

      D-or [utilizator] i-a raspuns lui NME

      Enervanti sunt cei ce se ambitioneaza sa ramina aici pe salarii mici in loc sa plece si sa lase locul gol. Si mai vor si pufuleti.
    • -1 (7 voturi)    
     E plina tara de amarati (Vineri, 14 decembrie 2018, 15:44)

     ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     ca tine care, iata, au totusi bani de calculator, de net, de ciubuc, dar nu de carti din care sa-nvete ceva.
     • -3 (5 voturi)    
      Am citit. LES MISERABLES (Vineri, 14 decembrie 2018, 17:16)

      D-or [utilizator] i-a raspuns lui ruskimushki

      Jean Valjean furase o piine.

      Ce-ar fi patit daca cersea o punga de pufuleti?

      Nici Hugo n-ar fi putut sa-si imagineze cruzimea in era "corectitudinii politice".
    • +1 (3 voturi)    
     Da bre (Vineri, 14 decembrie 2018, 18:56)

     Landser [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     Pai cam asta au facut comunistii si acum continuatorii lor pesedeu, sa ne puna pe toti pe picior de egalitate !
     Si ce daca e ba amarata, trebuia sa si tina gura ca ,comunismul a fost facut cu amarati d'astia!
     Ai minte de apevist!Esti un pupator de dosuri pesdiste ,ti am vazut comentariile!
 • +7 (13 voturi)    
  cred ca si-a dat-o in gluma. (Vineri, 14 decembrie 2018, 13:36)

  torna_fratre [utilizator]

  o sa vina luni cu o erata managerul spitalului si va spune ca asa e ea, isi scrie demisii in gluma si ca nu trebuie sa o luam in seama.
  apropos ,managerul mai e in functie?
  • +4 (6 voturi)    
   Ai furat, treci acasa. Ai luat mita, ia concediu (Vineri, 14 decembrie 2018, 15:00)

   JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui torna_fratre

   Se duce si ea acasa, se "linisteste" de sarbatori, ca tot romanashu', iar de pe 15 ianuarie este reangajata, la... butoane.
 • +7 (11 voturi)    
  yep (Vineri, 14 decembrie 2018, 14:17)

  Kato01 [utilizator]

  Cazuri de astea s-au mai vazut.
  Isi da demisia acum cat e presa cu ochii pe ea si peste 3 luni e reangajata.
  • -4 (8 voturi)    
   In marea ta justete ai vrea-o moarta... (Vineri, 14 decembrie 2018, 15:11)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui Kato01

   Pentru ca a poftit la o punga de pufuleti.

   Cu ce masura judecati, cu aceea veti fi judecati. Ei?
   • +5 (7 voturi)    
    D-or (Vineri, 14 decembrie 2018, 16:50)

    Godzillagrrr [utilizator] i-a raspuns lui D-or

    D-or de comunism.
 • -6 (10 voturi)    
  hm (Vineri, 14 decembrie 2018, 14:30)

  KayT [utilizator]

  Chiar sunt singura careia ii e un pic de mila de amarata aia? Ea chiar o fi crezut ca face o gluma (cam ce pretentii aveti de la ea, vorbim totusi despre o liftiera...)

  Asta in timp ce aia care iau spagile grase nu isi mai dau demisia de onoare.
  • +3 (3 voturi)    
   gluma? (Vineri, 14 decembrie 2018, 17:10)

   radu_ [utilizator] i-a raspuns lui KayT

   Cum poti sa-i zici in gluma unui strain ca e nesimtit? Si sa nu mai ia lift-ul la intoarcere.
 • +6 (8 voturi)    
  Exemplu de urmat (Vineri, 14 decembrie 2018, 14:55)

  jeanp [utilizator]

  Liftiera care a cerut spaga dar nu i s-a dat a demisionat. Politicienii care au luat spaga sunt inca acolo cocotati pe cele mai inalte functii.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by