Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, a declarat, miercuri, că nu este nevoie doar de catedrale, ci şi de spitale şi de doctori, el cerând consilierilor judeţeni din Sibiu să facă tot posibilul pentru construcţia unui nou spital în oraş, relatează Agerpres.

Klaus Iohannis si mitropolitul Ardealului, Laurentiu StrezaFoto: Agerpres

"Se tot vorbeşte când se realizează câte ceva în cadrul Bisericii de ce se face, când nu se realizează, e bine să ne spună de ce nu facem. Dar sintagma catedrale - spitale, s-a făcut catedrala şi o să vedeţi, că toţi cei care au contestat vor ajunge să se laude după aceea, că avem şi noi o catedrală naţională care s-a ridicat într-un an de Centenar. Dar că e nevoie de spitale, clar. E nevoie şi de doctori", a spus Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu.

Mitropolitul Ardealului i-a îndemnat pe politicienii locali să se unească pentru a ridica un nou spital în Sibiu.

"Şi dacă ideea aceasta a unui spital municipal trebuie să fie sprijinit şi îmbrăţişat de toţi, eu nu cred că nu o să putem cu toţii împreună să lăsăm ceva în urma noastră, ceva care va rămâne după noi nu doar ca o simplă amintire, ci ca pe faptă bună. (...) Ce frumos ar fi, un spital nou!", a mai spus ÎPS Laurenţiu Streza.

Preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, şi-a exprimat speranţa că va reuşi să realizeze un spital nou.

Consiliul Judeţean şi Primăria Sibiu doresc să construiască un spital judeţean nou şi pentru aceasta au cerut sprijin şi de la guvern.