​Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că nu are „nicio îndoială” că ambulanțierii de la Corabia, anchetați de procurori, au furat combustibil, precizând încă că ar fi „hazardat” să se facă o legătură între asta și decese.

Sorina PinteaFoto: AGERPRES

Sorina Pintea a spus, într-o intervenție la Digi 24, că așteaptă finalizarea anchetei și că va sesiza și Colegiul Medicilor în acest caz. „E un pic hazardat să spunem că au fost decese. (...) Nu am nicio îndoială (că furau combustibil - n.r.)”, a spus Pintea.

Procurorii i-au plasat sub control judiciar pe 16 dintre cei 18 ambulanțieri de la Corabia. Ei sunt acuzați că timp de cinci ani au furat combustibil din autospeciale, iar anchetatorii au stabilit că motorina furată provine din plusuri create ca umare a deplasării la urgențe cu viteze reduse.

Procurorii spun că investighează inclusiv dacă există o legătură de cauzalitate între decesul unor pacienți și faptul că ambulanțele rulau cu viteză foarte mică.

Procurorul care investighează acest caz spune că se fac cercetări și pentru ucidere din culpă, fiind investigate opt decese care ar putea fi în legătură de cauzalitate cu intervenția la solicitări.