Firmele care vând abonamente asigurări medicale, dar şi servicii medicale, ar putea fi nevoie să renunţe la una dintre aceste activităţi, a anunţat, luni, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. "Cel care prestează, emite aceste asigurări, să spunem de sănătate, nu poate să şi presteze această activitate. Trebuie să separăm aceste două zone. Pot să opteze pentru una sau alta. Nu că vreau eu. Este o chestiune de principiu. Dacă tu vinzi asigurări cum poţi să fii şi cel care prestează?", a afirmat Eugen Teodorovici. Ministrul Finanțelor face referire la companiile care vând asigurări medicale și au și rețea proprie de servicii medicale.

Eugen TeodoroviciFoto: Agerpres

"Aţi văzut şi în zona auto: cel care asigură vine şi îmi reapară maşina? Nu merge, pentru că în momentul acela apare un conflict de interese între cele două. Eu care asigur să verific dacă cel care a prestat a şi prestat acel serviciul", a adăugat ministrul Finanțelor, citat de Agerpres.

El a subliniat că mai întâi ar trebui discutat cu Ministerul Sănătăţii, iar apoi vor avea loc discuţii şi cu companiile. De asemenea, ministrul Finanţelor a declarat că vor avea loc discuţii inclusiv cu Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Eugen Teodorovici mai spune și că toate programele de sănătate ar trebui revizuite: "Casa şi Ministerul aveţi împreună vreo 28 programe de Sănătate. Ar trebui să fie toate revizuite. Modul în care ele astăzi sunt alcătuite, sau în fine, compuse, derulate, din punctul meu de vedere trebuie schimbat radical. Adică aceeaşi machetă pusă pe toate programele de sănătate şi efectiv revizuite."