Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Sănătăţii au demarat controale la cinci operatori privaţi de servicii medicale pentru a verifica decontările de servicii medicale realizate de către aceştia, a anunţat, luni, ministerul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Eugen TeodoroviciFoto: Agerpres

"Nu toţi privaţii, dar vor fi controale făcute de Ministerul Finanţelor împreună cu Ministerul Sănătăţii pentru că sunt, se pare, o serie cheltuieli care se fac probabil altfel decât prevede legea. O să vedeţi exact când facem controlul. Sunt câteva structuri pe care Ministerul Sănătăţii le-a indicat. Sunt din zona privată. O să vedeţi exact care sunt şi concluziile controlului care este în derulare", a afirmat Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.

El a precizat că este vorba despre agenţi economici privaţi şi că se va verifica modul în care sunt decontaţi banii de la Casa de Sănătate: "Se pare că sunt dublări de decontări de cheltuieli în această zonă. Pentru acelaşi tip intervenţii medicale se plătesc de mai multe ori aceste activităţi şi de către privat şi de către Casa de Sănătate. Deja avem o mare problemă dacă lucrurile sunt în acest fel."

Potrivit ministrului de Finanţe, este "imoral şi ilegal" ca o companie să taxeze şi pacientul şi să deconteze serviciul prestat şi de la Casa de Sănătate. Eugen Teodorovici a precizat că sancţiunile vor fi cele prevăzute de lege.