Una dintre victimele exploziei din judeţul Mureş, transferate ieri la un spital din Belgia, a murit, a anunțat luni ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Victima este o femeie în vârstă de 69 de ani care avea arsuri pe 75% din suprafața corpului.

Raniti transportati cu o aeronava C-27J SpartanFoto: MApN

Femeia în vârstă de 69 de ani care a murit astăzi și un bărbat de 79 de ani, cu arsuri pe 55% din suprafaţa corpului, au fost transferați duminică la Bruxelles, cu o aeronavă MApN.

Două persoane au suferit răni grave în urma unei explozii care a avut loc duminică într-o casă din comuna Gorneşti, judeţul Mureş, şi care a fost provocată de o acumulare de gaze naturale la nivelul tavanului, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş.

Transferul în Belgia a fost decis de medicii specialişti şi aprobat de Ministerul Sănătății, care a solicitat Departamentului pentru Situații de Urgență transportarea celor doi pacienţi.

MApN a anunţat, duminică, că o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Târgu Mureş - Bruxelles, Belgia, pentru transferul a doi pacienţi: "Pacienţii, prezentând arsuri pe aproximativ 70-80% din suprafaţa corpului, vor fi asistaţi pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din Bucureşti şi vor fi transportaţi la Spitalul Militar 'Reine Astrid' din Bruxelles, Belgia. Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a acordului primit din partea instituţiei medicale belgiene la apelul lansat de către Ministerul Sănătăţii pentru transferul răniţilor", a precizat MApN, într-un comunicat.

HotNews.ro a explicat pe larg care sunt motivele pentru care România nu are, în acest moment, condiții pentru a trata nici măcar un singur pacient mare ars.

CITEȘTE ȘI: