Medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Craiova au decis, miercuri, transferul actorului Florin Busuioc la Institutul CC Ilisecu din București, anunță Ministerul Sănătății. Florin Busuioc nu a putut fi transferat la București încă de marți seară "din cauza condițiilor meteo nefavorabile", a precizat, pentru HotNews.ro, Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgenţă din Craiova.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Medicii au decis transferul actorului Florin Busuioc la Bucuresti. Un elicopter SMURD a preluat deja pacientul, care va fi adus la CC Iliescu", a anunțat Ministerul Sănătății.

Specialiștii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova au intervenit corect și la timp în cazul lui Florin Busuioc, iar starea pacientului este în acest moment gravă, dar stabilă, a precizat Ministerul Sănătății.

"În aproximativ 3 ore din momentul în care Florin Busuioc a fost preluat de echipele SMURD și transportat la SCJU Craiova, medicii specialiști au aplicat corect procedurile medicale care se impun în astfel de situații, inclusiv montarea unui stent. Operația a fost realizată în cadrul Clinicii de cardiologie intervențională din cadrul SCJU Craiova, de către o echipă condusă de Dr. Paul Trașcă, medic primar cu competență în cardiologie intervențională și asistat de dr. Eugen Țiereanu, medic rezident anul 5 și dr. Emilia Goanță, medic specialist cu competență europeană în electrofiziologie", potrivit reprezentanților ministerului.

Ministerul Sănătății a precizat că "deoarece în acest moment Spitalul Județean de Urgență din Craiova nu are numărul de medici necesari pentru organizarea unor gărzi în specialitatea cardiologie intervențională, unitatea sanitară organizează gărzi la domiciliu pentru această specialitate, astfel încât să asigure intervenția în cazuri de urgență. Această soluție este practicată în mai multe spitale din Europa care se confruntă cu lipsa de personal. În trecut, SCJU Craiova a scos la concurs posturi de specialiști, însă acestea nu au fost ocupate. Posturile vor fi scoase din nou la concurs, pentru a crea posibilitatea înființării unei linii de gardă în cardiologie intervențională."