Directorul Spitalului Universitar de Urgență din București, Adriana Nica, a declarat dumincă, în cadul unei conferințe de presă, că unitatea medicală pe care o conduce nu are autorizație ISU de incendiu, iar „acest demers necesită costuri”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Am făcut toate demersurile pentru a obține fonduri și pentru a demara acest proces (de obținere a autorizației de securitate la incendiu – n.r.). Pentru că acest spital este construit pe 14 etaje va fi foarte greu să ne raportăm la actualele cerințe. Deci, trebuie găsite niște modalități și niște proceduri speciale ca el să fie acreditat. Acest demers necesită costuri, iar noi am făcut demersuri în acest sens”, a declarat șefa SUUB, Adriana Nica, potrivit Mediafax.

În luna februarie a acestui an, un scurtcircuit la un generator a produs un incediu în Spitalul Universitar. Nu au fost pacienţi evacuaţi în urma incidentului, însă 20 de angajaţi ai unităţii spitaliceşti s-au autoevacuat. La faţa locului au acţionat atunci cinci autospeciale de stingere, o autoscară, un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD.