Medicul Dan Grigorescu, șeful Secției de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov, comentează, într-o postare pe Facebook, știrea potrivit căreia Primăria Capitalei ar urma să cumpere felicitări de Crăciun în valoare de circa 21.000 de euro, prin achiziție directă, de la firma DNS Birotica, despre care procurorii DNA spuneau în 2015 că ar fi controlată de Sebastian Ghiță: "Atât ar costa achiziția unui pat de terapie intensivă și a dotărilor aferente. Da, da! Ați înțeles bine! E vorba de dotarea aproape completă necesară susținerii unui ars grav aflat în perioada cea mai dificilă a evoluției bolii!"

Dan GrigorescuFoto: Arhiva personala

Mesajul postat de medicul Dan Grigorescu pe Facebook:

"Tot 21.000 de euro!

Atât ar costa achiziția unui pat de terapie intensivă și a dotărilor aferente: 1 monitor de funcții vitale, 3 injectomate, 1 infuzomat, o pompă de nutriție, 1 încălzitor pentru un pacient șocat, 1 troliu de resuscitare, 1 purificator și sterilizator de aer și o instalație de producere a apei sterile.

Da, da! Ați înțeles bine! E vorba de dotarea aproape completă necesară susținerii unui ars grav aflat în perioada cea mai dificilă a evoluției bolii!

Mai vreți felicitări, doamna Firea?

Că mie mi-ar fi jenă!"

  • Primăria Capitalei ar putea cumpăra felicitări de Crăciun de 21.000 de euro

Primăria Capitalei ar putea cumpăra felicitări de Crăciun de circa 21.000 de euro de la firma DNS Birotica, despre care procurorii DNA spuneau în 2015 că ar ar fi controlată de Sebastian Ghiță. Este vorba despre o achiziție directă, realizată de municipalitate, la care firma a depus ofertă, iar procedura este în faza de deliberare, termenul de răspuns fiind 3 noiembrie, potrivit sistemului electronic de achiziții publice.

Este vorba despre singura firmă care a depus ofertă până în prezent.

Anunțul de participare a fost lansat pe 25 octombrie, iar pe 29 octombrie firma a depus oferta. Prețul unei felicitări este de 9, 88 lei, iar valoarea totală a contractului 98.800 lei - circa 21.000 euro. Felicitările trebuie să aibă următoarele caracteristici: Dimensiuni: 16 cm x 16 cm sau 10 cm x 20 cm; Carton special 300 gr x 20 cm ; Stema emboss, multistrat, folio metalizat 4 culori; plic personalizat cu stema PMB, emboss multilevel în conformitate cu dimensiunile felicitărilor.

Procedura de achiziția a fost semnalată de Clotilde Armand pe pagina de Facebook.

DNS Birotica figura printre firmele asupra cărora procurorii DNA instituiseră sechestru până la concurența sumei de 129.343.768 lei, într-un dosar în care fostul deputat PSD Sebastian Ghiță era suspectat de trafic de influență, evaziune fiscală, spălare de bani, complicitate la schimbarea destinației fondurilor UE și coruperea alegătorilor la alegerile parlamentare din 2012 și la cele prezidențiale din 2014.

  • În România nu poate fi tratat în siguranță nici măcar un singur pacient "mare ars", la 3 ani de la Colectiv

România nu are, la 3 ani de la incendiul din clubul Colectiv, condiții pentru a trata nici măcar un singur pacient "mare ars", o spun chiar medicii care se lovesc de astfel de cazuri. Ministrul Sănătății declara, însă, recent, că în țara noastră sunt 11 paturi de siguranță pentru cazurile grave de pacienți cu arsuri, însă mai mulți medici au explicat, pentru HotNews.ro, de ce paturile la care face referire Sorina Pintea - 6 la Spitalul Floreasca și 5 la Spitalul de Arși din București - sunt departe de a fi sigure pentru acești pacienți. Cheia problemei: lipsa de infrastructură care să permită izolarea perfectă a acestor răniți, în lipsa căreia orice renovare/dotare sunt insuficiente.

Singura soluție realistă pentru marii arși rămâne, în acest moment, transferul la spitale din străinătate. Acesta este și unul dintre puținele lucruri care s-au schimbat după Colectiv: atitudinea față de ei. Anul acesta, Sorina Pintea a aprobat rapid, în câteva cazuri foarte grave, transferul în afara țării.

HotNews.ro a relatat pe larg motivele pentru care România nu are, nici la 3 ani de la incendiul din clubul Colectiv, condiții pentru a trata măcar un singur pacient mare ars. (Detalii aici).