​Tânărul în vârstă de 21 de ani care are arsuri pe 75% din corp în urma exploziei produse miercuri într-un apartament din Piatra Neamţ va fi transferat în cursul zilei de joi la o clinică din străinătate. "Transferul va fi realizat astăzi către un centru de arsuri din Belgia, cu un avion al MApN", a declarat Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU SMURD Iaşi şi purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tânărul a fost adus miercuri seara la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi cu arsuri pe 75% din suprafaţa corporală. Medicii spun că a suferit şi arsuri ale căilor respiratorii, starea sa fiind foarte gravă. În cursul nopţii de miercuri spre joi el a fost operat, acum fiind internat la terapie intensivă.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs în cursul zilei de miercuri la etajul al treilea al unui bloc de locuinţe din municipiul Piatra-Neamţ. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, patru persoane au fost rănite în urma deflagraţiei.

  • În România nu poate fi tratat în siguranță nici măcar un singur pacient "mare ars", la 3 ani de la Colectiv

România nu are, la 3 ani de la incendiul din clubul Colectiv, condiții pentru a trata nici măcar un singur pacient "mare ars", o spun chiar medicii care se lovesc de astfel de cazuri. Ministrul Sănătății declara, însă, recent, că în țara noastră sunt 11 paturi de siguranță pentru cazurile grave de pacienți cu arsuri, însă mai mulți medici au explicat, pentru HotNews.ro, de ce paturile la care face referire Sorina Pintea - 6 la Spitalul Floreasca și 5 la Spitalul de Arși din București - sunt departe de a fi sigure pentru acești pacienți. Cheia problemei: lipsa de infrastructură care să permită izolarea perfectă a acestor răniți, în lipsa căreia orice renovare/dotare sunt insuficiente.

Singura soluție realistă pentru marii arși rămâne, în acest moment, transferul la spitale din străinătate. Acesta este și unul dintre puținele lucruri care s-au schimbat după Colectiv: atitudinea față de ei. Anul acesta, Sorina Pintea a aprobat rapid, în câteva cazuri foarte grave, transferul în afara țării.

HotNews.ro a relatat pe larg motivele pentru care România nu are, nici la 3 ani de la incendiul din clubul Colectiv, condiții pentru a trata măcar un singur pacient mare ars. (Detalii aici).