​​România este printre ultimele țări din Uniunea Europeană la speranța de viață, potrivit datelor agregate de Eurostat și publicate astăzi. Țara noastră se numără printre codașele Uniunii Europene, alături de Bulgaria, Letonia și Lituania. Cea mai ridicată speranță de viață dintre țările UE este în Spania (83,5 ani), în timp ce Bulgaria, Letonia și Lituania (toate cu 74,9 ani) și România (cu puțin peste 75 de ani) se află la coada clasamentului. Media europeană este de 80,6 ani.

Speranta de viataFoto: Captura YouTube

Speranța de viață în țările Uniunii Europene:

Potrivit Eurostat, țara noastră este și în fruntea clasamentului la decese provocate de boli ale sistemului circulator (cardio-vasculare), cu aproape 1.000 de decese din această cauză, anual, la suta de mii de locuitori. Doar Bulgaria are mai multe decese decât România la acest capitol - peste 1.100 la suta de mii de locuitori.

Decese provocate de boli ale sistemului circulator:

În anul 2015, mai mult de o treime (36,7%) din numărul de decese din Uniunea Europeană au fost cauzate de boli ale sistemului circulator, în timp ce mai mult de un sfert dintre decese (25,4%) s-au produs din cauza cancerului. Bolile sistemului circulator sunt principala cauza a deceselor la persoanele cu vârsta de peste 75 de ani, în timp ce cancerul a fost cauza principală a deceselor la categoria de vârstă de 35-74 ani.