Guvernul are pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care va fi majorată de la 11 lei la 20 lei/zi alocația de hrană a pacienților leprozeriei din Tichilești. În prezent mai trăiesc în acest spital un număr de 10 pacienți cu vârste cuprinse între 50 și 90 de ani. "Dorim să asigurăm pacienţilor un trai decent", a spus Dăncilă la începutul ședinței de Guvern. Decizia a fost luată după ce angajații spitalului din Tichilești au lansat, în septembrie, un apel pe Facebook către cei care își permit să doneze alimente, arătând că alocația de hrană pentru ultimii 10 pacienți este insuficientă.

Spital din RomaniaFoto: Hotnews

După ce a apărut acest caz în presă, Ministerul Sănătății "a analizat în regim de urgență situația de la Spitalul Tichilești". După câteva săptămâni de la sesizarea cazului, a apărut și soluția: creșterea normei de hrană de la 11 lei la 20 lei.

Majoritatea pacienților s-au născut la Tichilești din familii de leproși și aici au trăit toată viața. Starea lor de sănătate este relativ bună, exceptând diagnosticul principal.