Ministerul Sănătății anunță că Sorina Pintea a continuat la Istanbul discuțiile cu omologul turc, Fahrettin Koca, pentru începerea parteneriatului public- privat care vizează construcția spitalului regional Constanța, în termen de două luni urmând să fie finalizată înțelegerea în acest sens. Spitalul regional Constanța ar urma să aibă o capacitate de până la o mie de paturi și să cuprinde toate specialitătile medicale.

Sorina PinteaFoto: Agerpres

Potrivit Ministerului Sănătății (MS), în perioada 26-27 octombrie Sorina Pintea a continuat la Istanbul discuțiile cu omologul turc, Fahrettin Koca, pentru demararea parteneriatului public-privat ce vizează construcția spitalului regional Constanța, după ce în 15 octombrie a fost semnat un acordul între Guvernul României şi Guvernul Turciei privind cooperarea în domeniul sănătăţii, iar cei doi oficiali au stabilit ca în termen de două luni să fie definitivat textul înțelegerii.

“Mișcăm lucrurile în ceea ce privește construcția spitalelor regionale așa cum ne-am asumat în programul de guvernare. Anul acesta am avansat mult procedurile de pregătire a proiectele spitalelor regionale Cluj, Craiova, Iasi. Pentru aceste unități, încă din anul 2017, Ministerul Sănătății beneficiază de asistență tehnică de la BEI pentru elaborarea documentaţiei pentru studiile de fezabilitate, depunerea Aplicațiilor de finanțare și lansarea procedurilor de licitaţie pentru finalizarea investiţiilor. Pentru construirea viitorului spital regional Constanța am început la mijlocul lunii discuțiile pentru încheierea unui parteneriat public-privat cu Turcia. Spitalul se va construi după modelul unuia din marile unități sanitare din Turcia. Va fi un spital cu o capacitate de până la 1000 paturi care va cuprinde toate specialitătile medicale”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

De asemenea, Sorina Pintea l-a informat pe ministrul turc că Ministerul Sănătății din România a desemnat reprezentanții în grupul de lucru mixt, urmând ca nominalizările să fie trimise părții turce în cel mai scurt timp.

Conform MS, ministrul turc Fahrettin Koca a reafirmat interesul Turciei privind finalizarea în termen de două luni a unei înțelegeri privind demararea unui parteneriat public - privat.

Citește mai mult: