Pacienții cu boli mintale sau fizice pot fi trimiși pentru a viziona expoziții gratuite la Muzeul de Arte Frumoase din Montreal la recomandarea medicilor, potrivitLe Monde.

MUZEU!Foto: USER UPLOADED

De la 1 noiembrie, unii medici canadieni vor putea prescrie pacientilor lor cu depresie, diabet zaharat sau boli cronice vizite la expoziții sau la muzeu în scop terapeutic. Această inițiativă, lansată de către Muzeul de Arte Frumoase din Montreal și de doctorii francofoni din Canada (MFDC), va permite miilor de membri ai acestei asociații să-și trimită gratuit pacienții la muzeul din Quebec.

Aceste "rețete muzeale" sunt unice în lume, asigură instituția culturală.

Timp de un an acest proiect-pilot va permite medicilor MFDC să facă până la 50 de prescripții pentru acest tip nou de terapie. La această vizită gratuită, pacientul poate fi însoțit de un adult - un îngrijitor sau un membru al familiei - și doi copii.

"Din ce în ce mai multe studii arată că contactul cu opere de artă are un impact real asupra sănătății fizice și mintale a populației", spune Hélène Boyer, vicepreședinte al MFDC. Potrivit acesteia, astfel de excursii culturale pot crește nivelurile de cortizol și serotonină ale pacienților.