​Zeci de pacienți și personalul medical au fost evacuați, joi seară, din Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Buzău, după ce o altercație dintre doi copii de 13 ani a dus la un scandal între părinții acestora. Tatăl unuia dintre băieți a lovit-o pe mama celuilalt, pe holul UPU Buzău, iar aceasta a reacționat folosind un spray lacrimogen. Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

Spital din RomaniaFoto: AGERPRES

Potrivit reprezentanților Poliției Buzău, scandalul a avut loc la Spitalul Județean de Urgență Buzău, pe holul UPU, între două persoane din Costești, o femeie de 38 de ani, și un bărbat de 46 de ani. Din verificări, femeia a folosit sprayul lacrimogen după ce a fost lovită de bărbat.

"Incidentul a pornit după ce, mai devreme, în Costești, copiii celor doi, ambii în vârstă de 13 ani, au avut o altercație. Unul dintre ei l-a împins pe celălalt, acesta s-a lovit de un calorifer și apoi a ripostat și l-a mușcat pe primul. Părinții erau la spital cu copilașii", a declarat Amalia Călugăru, purtătorul de cuvânt al IJP Buzău, citată de Mediafax.

Potrivit acesteia, femeia și bărbatul au fost duși la secția de poliție, pentru audieri: "În urma plângerii depuse s-a întocmit dosar penal pentru loviri și alte violențe iar în privința folosirii sprayului lacrimogen ne-am autosesizat și facem verificări pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase", a mai precizat Amalia Călugăru.

Polițiștii au fost chemați de firma de pază a spitalului din Buzău. La sosirea oamenilor legii, zeci de pacienți și personalul medical erau în afara UPU, din cauza mirosului puternic din interior.