O genă a disfuncției erectile, identificată în premieră de cercetătorii americani
Este pentru prima dată când este identificată o variație genetică specifică direct asociată cu riscul de disfuncție erectilă. Bărbații purtători ai acestei variații genetice prezintă cu 26% mai multe riscuri de a se confrunta cu disfuncția erectilă, comparativ cu media populației generale, arată un studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences, citat de medicalxpress.com.
Cei care sunt purtători a două copii ale acestei variații genetice prezintă cu 59% mai multe riscuri, spune geneticianul Eric Jorgenson, coordonator al studiului, la care au fost folosite datele a 36.649 de pacienți ai centrului medical Kaiser Permanente, din Oakland, California.
Riscul de disfuncție erectilă în populația generală este de unul la cinci bărbați, potrivit unui studiu publicat în SUA în 2017, iar probabilitatea crește odată cu vârsta. Circa o treime dintre cazuri sunt asociate cu factori genetici, iar gena identificată de Jorgenson și colegii lui provoacă singură 2% dintre cazuri.
Obezitatea, diabetul și maladiile cardiovasculare au componentă genetică și sunt, de asemenea, asociate cu disfuncția erectilă. Un factor de risc este și fumatul.
Aproximativ 50% dintre bărbați nu răspund la tratamentele disponibile în prezent pe piață. Studiul cercetătorilor americani a fost validat de un al doilea realizat pe pacienți din Marea Britanie.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?