Un bebeluș născut prematur la Spitalul Municipal din Câmpina a fost incinerat la câteva ore după naștere, dar există suspiciuni că acesta nu s-ar fi născut mort, așa cum i s-ar fi spus mamei. Managerul Spitalului din Câmpina, Călin Tiu, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că a decis să sesizeze procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina și să facă verificări interne: "Am avut o suspiciune de procedură medicală defectuoasă și am sesizat Parchetul. Și noi facem o anchetă internă pentru a vedea ce s-a întâmplat."

Spital din RomaniaFoto: AGERPRES

Mama copilului este o tânără de 20 de ani căreia i s-a spus că bebelușul s-a născut mort.

Surse medicale citate de Mediafax au precizat că tânăra, în vârstă de 20 de ani, din Brebu, a fost internată săptămâna trecută, în timpul zilei, și a născut în timpul nopții, prematur, pe cale naturală, un copil care cântărea 500 de grame. Medicul i-ar fi spus tinerei că nou-născutul este mort, iar la câteva ore bebelușul a fost incinerat, după ce mama și-a dat acordul.

Anchetele desfășurate urmează să stabilească dacă bebelușul s-a născut viu și a murit după naștere sau dacă s-a născut mort. Primele rezultate ale verificărilor arată, totuși, că bebelușul era mort în momentul incinerării.

Procedurile legale arată că directorul spitalului și conducerea secției ar fi trebuit să-și dea și ei acordul pentru incinerare, lucru care nu s-a întâmplat.

Medicul care s-a ocupat de tânără a susțint, în fața conducerii spitalului, că nu a greșit, mai spun sursele medicale.