Guvernul a aprobat, joi, creşterea numărului de locuri la rezidenţiat de la 5.000 la 5.415 pentru anul şcolar universitar 2018-2019, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În şedinţa de Guvern de astăzi au fost luate decizii şi în legătură cu creşterea numărului de specialişti în sistemul de sănătate, este vorba despre creşterea numărului de locuri la rezidenţiat. Este vorba despre un act care vine în completarea unei ordonanţe de urgenţă adoptată de Guvern, OUG 52 din luna iunie anul acesta. Practic, prin hotărârea de guvern de astăzi s-a decis ca pentru învăţământul superior de stat, în anul şcolar universitar următor, 2018-2019, de la 5.000 la 5.415 să fie majorată cifra de şcolarizare. (...). Pentru anul universitar 2017-2018, cifra era de 4.000. (...) Se asigură, astfel, accesul la servicii medicale în special în zone defavorizate din punct de vedere social şi economic prin formarea unui număr mai mare de specialişti", a declarat Nelu Barbu, potrivit Agerpres.

El a precizat că posturile care vor rămâne neocupate după susţinerea examenului de rezidenţiat vor fi redistribuite: "Astfel, candidaţii care la sesiunea precedentă au obţinut punctaj minim de promovare, dar s-au clasat în afara numărului de locuri şi posturi pot ocupa posturi rămase neocupate în sesiunea următoare. Există şi un ordin de ministru semnat de doamna Sorina Pintea legat de metodologia de distribuire a locurilor."