Încă 22 de noi cazuri de îmbolnăviri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, transmis de țânțari, și 5 noi decese, la pacienți cu co-morbidități, s-au înregistrat în ultima săptămână în România, anunță Ministerul Sănătății, citând datele transmise de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile. Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de țânțari atât în mediul urban cât și în cel rural, pentru perioada următoare, odată cu răcirea vremii, se așteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăviri, arată Ministerul Sănătății.

TantariFoto: Hotnews

În total, de la debutul sezonului 2018 până în prezent, au fost înregistrate 237 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 30 decese la pacienți cu co-morbidități.

Decesele s-au înregistrat astfel: 9 în București, 4 în județul Iași, 3 în județul Olt, câte două în județele Constanța, Dolj și Bihor și câte un deces în judetele Alba, Brăila, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Suceava și Teleorman.

Specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă populației să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile. Printre acestea, mjloacele de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, precum protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente, plase de protecție la ferestre.