Ebola a afectat 150 de persoane și a provocat moartea a cel puțin 69 de persoane în regiunea de nord-est a Republicii Democratice Congo, a informat luni Organizația Mondială a Sănătății, potrivitCNN.

EbolaFoto: Captura YouTube

Dintre cele 150 de cazuri, 119 au fost confirmate și alte câteva proabile. Un număr de 31 de decese au apărut în rândul cazurilor suspecte, ajungându-se la 100. Dintrei cei afectati, patruzeci și unu de oameni s-au recuperat.

"Am ajuns la 100 de decese", a declarat Peter Salama, director general adjunct al OMS pentru pregătirea și răspunsul în caz de urgență. Salama și-a exprimat îngrijorarea că focarul ar putea acum să se extindă din cauza atacurilor din regiune, a circulației oamenilor și a neîncrederii în comunitate.

Potrivit acestuia, reprezentanții OMS se lovesc și de refuzul oamenilor de a se vaccina, mulți dintre locuitorii din zonele afectate preferând să se ascundă prin păduri pentru a nu face vaccinul.

În plus, o serie de teorii ale conspirațiilor i-au făcut oameni să nu mai aibă încredere în Organizația Mondială a Sănătății, reprezentanții acesteia fiind, de multe ori, în pericol.