​Asociația Dăruiește Viață, care construiește din bani primiți din donații, în curtea spitalului Marie Curie din București, primul spital de oncologie pediatrică din România, a refuzat o donație de 11.000 de euro din partea trupei Holograf. "Avem nevoie de bani pentru a reuși să construim spitalul destinat copiilor bolnavi de cancer, dar nu putem accepta ca acest proiect, făcut cu mult suflet și implicarea a peste 150.000 de oameni, să fie în centrul unui scandal media și să devină un instrument de aplanare a unor crize de imagine", au scris reprezentanții Dăruiește Viață, pe pagina de Facebook a asociației.

HotNews.roFoto: Hotnews

Solistul trupei Holograf, Dan Bittman, a fost criticat puternic, în mediul online, în urmă cu o săptămână, pentru discursul său laudativ la adresa primarului Sectorului 5, Daniel Florea, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la prima atestare documentară a Sectorului 5, eveniment pe care artistul l-a prezentat.

Dăruiește viața, ONG-ul fondat de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, a investit până acum, în total, 6 milioane de euro, bani obținuți din sponsorizări și donații, în dotarea secțiilor unor spitale din România. Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu se află în fața celei mai mari provocări de până acum: construiesc prima clinică integrată de oncologie și radioterapie din România, la Spitalul de Copii "Marie Curie" din București. Clinica va avea un compartiment de Oncologie cu 97 de paturi, un compartiment de Radioterapie, paturi pentru părinți în saloanele unde sunt internați și copiii, săli pentru activități educaționale și de recreere, bibliotecă și cinema. Construcția clinicii de Oncologie pediatrică va dura 4 ani.

Mesajul Asociației Dăruiește Viață:

"Pe pagina de FB a trupei Holograf a apărut un anunț privind donarea sumei de 11.000 de euro către proiectul asociației noastre.

Ținem să facem următoarele precizări :

Avem nevoie de bani pentru a reuși să construim spitalul destinat copiilor bolnavi de cancer, dar nu putem accepta ca acest proiect, făcut cu mult suflet și implicarea a peste 150.000 de oameni, să fie în centrul unui scandal media și să devină un instrument de aplanare a unor crize de imagine.

Am comunicat reprezentantului trupei Holograf că acești 11.000 de eur, pe care dorește să-i doneze, ar trebui să se întoarcă în sectorul 5, acolo de unde au fost luați, sector în care, de altfel, activează mai multe ONG uri care se ocupă de copiii defavorizați.

Suntem deschiși la a primi susținerea trupei Holograf în viitor (chiar dacă nu s-a întâmplat în trecut), dar nu într-un asemenea context și contăm pe dorința sinceră a membrilor trupei de a contribui la construirea primului spital de oncologie pediatrică și radioterapie."

Trupa Holograf postase ieri, pe pagina de Facebook, următorul mesaj: "De 40 de ani cântăm cu gândul să-i bucurăm pe oameni. Am mai spus și o mai spunem o dată: nu cântăm pentru bani, ci pentru a fi alături de oameni care se bucură de muzica noastră, oameni cu care împărțim aceleași valori. V-am provocat mereu și asta facem și acum: Donăm 11.000 euro pentru Asociația Dăruieste Viață care construiește primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatică din România și te provocăm și pe tine să ni te alături! Dăruim 100 de bilete la gala noastra aniversară de 40 de ani, de la Sala Palatului de pe 10 octombrie, pentru primele 100 de donații începând de astăzi, printr-un sms la numărul 8844 cu mesajul "spital". Credem din inimă că e mult mai util ca în loc să criticăm, să construim împreună ceva care sa ne ajute pe toți. Trimite pe adresa de email makingwaves@sublimeromania.com un print screen cu dovada donației tale."