41.000 de pacienţi au fost înregistraţi în sezonul estival din acest an la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, ceea ce înseamnă o medie de peste 18 bolnavi/oră care au fost consultați, a anunțat marți conducerea unității medicale, citată de Agerpres.

Spital din RomaniaFoto: AGERPRES

În ultimele trei luni, cei mai mulţi pacienţi s-au prezentat la UPU în august - 15.060 de persoane, iar pe data de 11 august s-a înregistrat maximul de 536 de persoane.

Din totalul celor 40.992 de pacienţi care s-au prezentat la Urgenţe în sezonul estival, în urma investigaţiilor de specialitate au rămas internate aproape 9.760 de persoane, dintre care 2.331 copii şi 7.428 adulţi, cele mai solicitate secţii din cadrul SCJU fiind Pediatrie, Obstetrică Ginecologie, Cardiologie şi Neurologie.

În perioada menţionată, la secţia Anestezie Terapie Intensivă din cadrul SCJU au fost internaţi 11 pacienţi, adulţi şi copii, care suferiseră accidente de submersie. Şase dintre aceştia au decedat, iar doi au fost transferaţi la spitale din Bucureşti.

Reprezentanţii SCJU au menţionat că la UPU sunt preluaţi prioritar pacienţii al căror risc vital este imediat.

"Primii pacienţi care sunt preluaţi, indiferent de cât de mult ar aştepta cineva, sunt cei al căror risc vital este imediat, risc evaluat în triaj, cât şi pacienţii pentru care există un risc de agravare rapidă. Timpul petrecut de pacient în UPU depinde de timpii necesari pentru realizarea analizelor şi de consulturile necesare pentru stabilirea unei conduite terapeutice în spital sau în ambulator", a informat conducerea spitalului, într-un comunicat.