Teodorovici face un pas înapoi  în scandalul pachetelor de servicii de sănătate: ”Afirmația mea a avut în vedere pachetele medicale extinse. Astfel, putem asigura o mai bună finanțare a sistemului”

de DP     HotNews.ro
Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 18:27 Actualitate | Sanatate


Eugen Teodorovici
Foto: Agerpres
​”Consider că toți românii, indiferent de veniturile realizate, trebuie să beneficieze de pachetul minim de servicii medicale. Afirmația mea a avut în vedere pachetele medicale extinse, respectiv posibilitatea ca fiecare asigurat să își poate adăuga servicii medicale suplimentare cum ar fi cele dentare, acoperirea cheltuielilor cu contribuția la medicamente, îngrijirea la bătrânețe sau în caz de invaliditate temporară sau permanentă, recuperare medicală etc. Astfel, putem asigura o mai bună finanțare a sistemului și crește eficiența sa” a ținut să precizeze sâmbătă Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, într-un mesaj transmis HotNews.ro.

 Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, declarase vineri, la o conferinţă pe teme medicale, că din punctul său de vedere ar trebui să existe două pachete de servicii de sănătate în funcţie de cuantumul contribuţiei plătite la asigurările de sănătate.

”Sunt multe schimbări care în sănătate trebuie să se schimbe. Plătim, ştiţi foarte bine cu toţii, indiferent de venit mai mult sau mai puţin, dar tipul de serviciu pe care-l primim în schimb este acelaşi. (...) În funcţie de cât plăteşti pe CASS să ai mai multe variante. Primul pachet de bază, ai un alt venit care se plăteşte la CASS, cei cu o contribuţie mai mare al doilea pachet, cu un alt tip de serviciu. Asta e sistemul logic. (...) Dacă plătim diferit e normal să fie mai multe variante de pachete de servicii, pe care un contribuabil să le primească. E normal să fie abordarea. (...) Bine ar fi să fie cât mai repede. Discutăm cu Ministerul Sănătăţii, vedem care sunt modificările legislative, care e impactul şi facem cât mai repede”, a declarat vineri ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Sâmbătă, ministrul a făcut un pas înapoi, după ce ideea sa a fost criticată inclusiv din interiorul PSD. ”În primul rând, cred cu tărie că fiecărui cetățean trebuie să-i fie respectat dreptul constituțional de a-i fi ocrotită sănătatea. Totodată, consider că un sistem de servicii funcțional este acela care se bazează pe principiile echității, universalității şi solidarității, nicidecum unul care sa ducă la comportamente discriminatorii. În acest sens, declarația mea a vizat o mai bună administrare a fondurilor în sistemul medical și, implicit, o îmbunătățire a serviciilor medicale, nicidecum o adâncire a inegalității sociale.În prezent, există un singur pachet minimal asigurat de stat iar accesul la serviciile de sănătate este un drept universal pentru toți cetățenii”, mai spune sâmbătă ministrul social-democrat.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2051 vizualizari

 • +15 (19 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 18:46)

  [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
   E din PSD (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 22:09)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui

   Evident omul asta nu gandeste, altfel nu-l numeau ministru.
  • +2 (2 voturi)    
   ba gandeste (Duminică, 16 septembrie 2018, 7:49)

   silviu_dumitrescu [utilizator] i-a raspuns lui

   si stie f bine ca tot ce a spus a fost o MARE DIVERSIUNE, care sa scoata PSD si pe Dragnea din lumina reflectoarelor
   de ce sa vorbim despre mega-scandalul lor sau despre vizita Comisiei de la Venetia sau despre PPA etc ?
   pai mai bine sa vorbim despre un nimic ce da ocazia PSD-ului "sa apere" din nou populatia de o spaima imaginara !
 • +22 (24 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 19:00)

  [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
   de garda (Duminică, 16 septembrie 2018, 7:12)

   Daliana7 [utilizator] i-a raspuns lui

   foarte corect spus!
   nu am nimic de adaugat la comentariu,
   subscriu,
   miue pesede
   ps: prestez pentru un spital de stat.
 • +8 (16 voturi)    
  A protestat deputatul de etnie roma Manole (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 20:25)

  floriniulian [utilizator]

  Jumatate din pacientii din spitalele din Romania sunt tigani care nu platesc taxe sau impozite acestei tari in schimb beneficiaza de aceleasi servicii ca cei care platesc.

  Asta e motivul pentru care nu avem servicii medicale de calitate in Romania.

  Si nici nu vom avea pina nu se va face o reforma astfel incit fiecare sa primeasca in functie de cit plateste..

  Nimeni nu este egal cu nimeni.Teodorovici are dreptate insa nu este lasat sa faca aceasta reforma din cauza nenorocitilor din PSD care mai bine distrug aceasta tara decit sa piarda din electoratul lor de pensionari,asistati sociali si tigani.

  Este strigator la cer ca eu platitor de taxe si impozite sa fiu pus pe acelasi plan cu niste paraziti care nu muncesc si care nu au nici un drept sa primeasca nimic atit timp cit nu platesc nimic.

  In SUA daca nu platesti nu beneficiezi de nici un fel de servicii medicale,aviz prostilor.
  • +2 (4 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 21:36)

   [anonim] i-a raspuns lui floriniulian

   • +1 (5 voturi)    
    Un minim trebuie plătit și acolo. (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 23:35)

    prec [utilizator] i-a raspuns lui

    Știu, nimănui nu-i convine dar sunt servicii care privații nu le fac pentru că nu au bani, nu rentează sau sunt prea scumpe.
    Un exemplu: pățești un accident pe munte. Cine vine să te salveze? „Regina Maria”, privat, sau SMURD-ul, de stat???
   • +1 (1 vot)    
    Contagiozitate. Si ca sa aiba cine munci pt tine (Luni, 17 septembrie 2018, 11:10)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui

    1. Bolile sunt contagioase.

    2. Ai tot interesul ca toti X si Y din sate si orase, pe care nu-i cunosti si nu o sa-i in intilnesti niciodata, sa fie sanatosi, sa munceasca si aiba copii sanatosi.
 • +4 (8 voturi)    
  Implicare (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 20:30)

  TOprea [utilizator]

  Dragi romani, implicati-va politic daca puteti sau macar oferiti-va voluntari pentru partidele si miscarile politice pe care le simpatizati. Si/sau donati organizatiilor in care credeti, indiferent de sume. Toate conteaza si toate se aduna. Nimic nu se poate schimba fara oameni, timp si bani. Faceti-o, e un moment bun pentru a incepe sa ne implicam mai mult, noi toti. E momentul pentru fiecare din noi sa facem pasi intr-o directie buna, nu-i lasati pe altii sa faca pasi intr-o directie gresita in timp ce voi ati stat si nu ati facut nimic.
 • -4 (12 voturi)    
  teodorovici gandeste corect (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 20:35)

  matematics89 [utilizator]

  mi se pare corect cum gandeste, nu suntem in comunism, cel care plateste mai mult, trebuie sa aiba cateva avantaje cel putin. De ex. sa stea singur in camera, sa fie consultat de un medic anume la cerere, sa i se ofere alt meniu de mancare, fructe exotice, suc natural la pat, etc. in cazul in care acest lucru este posibil, raportat la boala respectiva. De asemenea, cel care plateste f mult, primeste medicamente originale, cel care plateste putin sau deloc, generice. Diferentele ar fi de suprafata, nu de esenta, dar d-l teodorovici se pare ca nu e in stare sa-si explice si sustina teoria. Asta nu este descriminare, este o impachetare diferita a serviciului. in plus, toti tiganii si cei care nu lucreaza si sunt tineri ar trebui sa fie obligati in caz de solicitare salvare sau urgenta la plata pe 5 ani a serviciilor de sanatate din urma. astfel, s-ar curata acest sistem macar partial...
  • +8 (12 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 21:35)

   [anonim] i-a raspuns lui matematics89

   • -2 (4 voturi)    
    la stat sunt necesare modificari (Duminică, 16 septembrie 2018, 0:12)

    matematics89 [utilizator] i-a raspuns lui

    Nu...la stat, la privat oricum poti face asta acum. Trebuie sa se controleze mai exact ce se fura din spitale, asistentele au acasa dulapurile ticsite de antibiotice scumpe, medicamente rare si tot felul de fase, scule medicinale...pe care le vand pe nimic dealtfel. O alta problema sunt asistatii sociali si tiganii fara ocupatie...ei ar trebui controlati la sange, nu poti merge cu mercedes ultimul tip si sa fii asistat cu taxa zero la sanatate...ar trebui sa le confiste tot, sa faca licitatie iar din acei bani sa plateasca tot ce au beneficiat pana acum, ei sau rudele lor.
   • -2 (4 voturi)    
    privat (Duminică, 16 septembrie 2018, 0:51)

    matematics89 [utilizator] i-a raspuns lui

    nu poti privatiza sistemul medical in totalitate...trebuie sa existe o instanta de raspundere penala absoluta, iar asta nu poate fi un spital privat. nu pot obliga un privat sa cumpere mai multe salvari, sau sa aiba anumite dotari, totul trebuie repartizat si construit in functie de necesitati potentiale, nu actuale. iar un privat nu poate fi obligat sa faca asta...de ex. sa faca un spital intr-un oras mai mic. Noi nu avem privati care au miliarde de dolari sa investeasca in medicina de top. asta poate face teoretic doar statul roman. In USA e altceva, acolo sunt 400 milioane de oameni, alte finante, alta istorie, alte conditii. Acel sistem s-a nascut cu multe sacrificii si nici acum nu este ok pt oameni, sunt multi care mor in spitalele din US pt ca nu au asigurarea necesara, este un sistem partial diabolic...un fel de vestul salbatic pentru europeni. USA nu este all inclusive cum este europa(teoretic).
  • +2 (2 voturi)    
   Teoretic ai ceva dreptate (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 22:37)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui matematics89

   - Salariile la stat sunt mai mari decat la privat. Cel de la stat plateste mai mult la sanatate. Ar trebui . . .
   - In cazul persoanelor care realizeaza venituri din activitati proprii. cei ce realizeaza venituri de la 1 leu la 1900 lei trebuie sa plateasca la sanatate la nivelul venitului minim garanatt, deci 190 lei/luna. Daca venitul realizat este de la 1901 lei la sa zicem 10 milioane euro se plateste pentru sanatate la nivelul venitrului minim garantat respectiv 190 lei/luna. Pana anul trecut se platea 16% din venitul realizat.
   Ar fi interesant de aflat cate persoane care realizeaza venituri sub minimul garantata au renuntat la asigurarea de sanatate.
   PSD-ul a ajuns la guvernare datorita celor mintiti cu salarii si pensii mici. Prin actiunile lor legislative i-au protejat pe cei cu venituri mari.
 • +2 (2 voturi)    
  Hardware (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 22:37)

  taymouthchippy [utilizator]

  Lasa pachetele la discoteca iar toate spitalele din Romania sa fie dotate cu aparate RMN,Ecograf de ultima generatie,pentru a fi depistate, in timp, toate malformatiile ,tumorile,de orice tip. Mii de oameni,in Romania 2018,mor pe capete fiindca nu sunt diagnosticati la timp.Discoteca,ai un tupeu fenomenal,personal ti-as tasa nasul pana ce ti-ar iesi pe urechi,pe bune
 • +4 (4 voturi)    
  Pai fa invers (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 22:55)

  cchris [utilizator]

  Cand vrei sa umpli un sac spart ce faci? Torni cu viteza mai mare sau astupi inainte gaurile, domnule ministru?
  DACA DORITI CA SISTEMUL SA AJUNGA BINE FINANTAT ELIMINATI CORUPTIA. E singura optiune si e valabila in toate sistemele si tarile.
  Sisteme pe mai multe trepte de viteza exista si in alte state, ex. Germania, si ei incearca demult sa desfiinteze aberatia.
 • +2 (2 voturi)    
  banii de la CAS ajung la politicieni (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 23:23)

  Delavale [utilizator]

  Banii retinuti pentru CAS sunt in mare masura deturnati de toate guvernele. Unii contribuie pana la 1000 lei lunar la CAS dar nu pot folosi complet asigurarea si trebuie sa dea din buzunare pentru medicamente sau vizite la cabinetele private.
  De asemenea se contribuie la CAS in timpul orelor suplimentare dar contribuabilii nu vad nimic in plus/ Banii de CAS din orele suplimentare ajung in pusculita politicienilor care isi trag prime grase.
 • +2 (4 voturi)    
  Impozit pe bacsis (Duminică, 16 septembrie 2018, 0:22)

  AsaCeva [utilizator]

  Sa nu uitam ca asta e ala care a introdus bonul fiscal pentru bacsis. Intrebat cum impoziteaza bacsisul pentru o pizza livrata la domiciliu a zis ca: curierul primeste bacsis, merge pana la firma de pizza, marcheaza bon pe bacsis si vine inapoi la client cu bonul. Ce mai vreti de la unul ca asta?
 • +3 (3 voturi)    
  EUGEN!!! (Duminică, 16 septembrie 2018, 8:47)

  meteor [utilizator]

  CAND VREI SA TE PUI BINE CU SEFUL ...DEBITEZI NUMAI PROSTIIPACA!!!!
 • 0 (2 voturi)    
  De aia vor referendum! (Duminică, 16 septembrie 2018, 9:02)

  asavreau [utilizator]

  Vor să facă modificări în Constituție încât românii să fie obligați să plătească dar drepturi să aibă numai infractorii.Băi Orlando,la cei care nu au nevoie de spital,pentru-că au un organism genetic sănătos le dai banii înapoi?Celor care se îmbolnăvesc din cauza comportamentului vostru nesimțit le dai gratis certificat de deces?
 • +3 (5 voturi)    
  E vorba de cu totul si cu totul altceva (Duminică, 16 septembrie 2018, 9:42)

  nick24 [utilizator]

  E vorba de o castă din România, care devine din ce în ce mai numeroasă, cred că acum bate spre 1 milion: parlamentari, funcționari publici cu salarii mari, servicii, militari, poliție, plus pensionarii cu pensiile speciale.
  Ei vor să zică, că au contribuit mai mult ca alții și de c n-ar beneficia în plus la sănâtate, eventual și de un masaj cu tailandeze.
  Realitatea e că nu au contribuit cu nimic, ci numai au căpușat Romània.
 • +3 (5 voturi)    
  Mai amaratule (Duminică, 16 septembrie 2018, 9:55)

  DanBruma [utilizator]

  De ce nu lasi specialistii sa se ocupe de chestiile astea complexe? Specialisti din ministerul sanatatii, economisti în domeniul sanatatii, administratori ai casei de sanatate, ordinul medicilor etc. Iar tu depune-ti demisia pentru ca nu cred ca ai altceva mai bun de facut!
 • +1 (3 voturi)    
  Tampitii astia de comunisti (Duminică, 16 septembrie 2018, 10:03)

  DanBruma [utilizator]

  Au tot felul de ticuri verbale. Ca de exemplu asta cu pachetul. La ei totul e la pachet. Pachetul de servicii, pachetul de sanatate, pachetul electoral (asta e cel mai important, pentru ei bineinteles si nu pentru romani) Pentru ca asta trebuie inteles, si anume ca toate aceste pachete servesc partidului si nu romanilor.
 • +2 (4 voturi)    
  chiar asa (Duminică, 16 septembrie 2018, 13:06)

  codrean [utilizator]

  A spus o prostie, pe negandite si in completa necunostinta de cauza si acum ... o scalda. Si asta vrea sa fie prim-ministru ? Nu-i prea mare progresul de la Vasilica ...
 • +1 (3 voturi)    
  Comment sters de user (Duminică, 16 septembrie 2018, 19:52)

  andipetre [anonim]

 • +2 (2 voturi)    
  Alt figurant in pozitie cheie (Luni, 17 septembrie 2018, 5:35)

  John M. [utilizator]

  A spus o prostie mai mare decat Liviu Dragnea cu lovitura lui de stat, dar cand a vazut reactia a dat-o la intors cu "scoasa din context" sau "s-a interpretat gresit"...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by