Reacții împărțite în PSD privind pachetele de servicii diferențiate propuse de Teodorovici: Măsura duce la un sistem de sănătate discriminatoriu și intră în contradicție cu Constituția vs. S-a interpretat greșit / Pot fi adăugate servicii suplimentare

de N.O.     HotNews.ro
Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 12:09 Actualitate | Sanatate


Florin Manole
Foto: Facebook
Propunerea ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici privind pachetele de sevicii medicale diferențiate în funcție de contribuția la asigurările de sănătate sunt criticate de deputatul PSD Petre Florin Manole, el acuzând că măsura ar duce la accentuarea inegalității dintre săraci și bogați și la instituirea unui sistem de sănătate discriminatoriu. De asemenea, deputatul PSD Gabriel Petrea a catalogat măsura ca fiind „complet inacceptabilă” și a spus că intră în contradicție cu Constituția României. Pe de altă parte, Corneliu Buicu spune că declarațiile ministrului au fost greșit înțelese și că la pachetul standard de servicii medicale se pot adăuga servicii suplimentare.

Petre Florin Manole susține că propunerea lui Teodorovici deschide un drum către o societate divizată și se întreabă dacă nu vom ajunge la școli separate pentru bogați și săraci.

”În primul rând, o astfel de măsură este greșită din perspectivă economică și socială. Ea conduce la accentuarea inegalității dintre săraci și bogați și la instituirea unui sistem de sănătate discriminatoriu. Deschidem un drum către o societate divizată. Unde vom ajunge; școli separate pentru bogați și săraci, străzi pe care circulă doar cei cu venituri mai mari pentru că, nu-i așa, contribuie mai mult?”, scrie deputatul Florin Manole pe Facebook.

Potrivit acestuia, în România a fost reglementată ocrotirea sănătății prin Constituție, iar ”Legea sănătății spune și ea că România are un sistem de servicii de sănătate bazat pe principiile echității, universalității și solidarității, nu pe principiul cenzitar”.

Manole mai spune că propunerea contravine principiile de bază ale social-democrației.

”Nu în ultimul rând, ideile lansate de domnul ministru astăzi contravin principiilor de bază ale social democrației, principii pe care noi ar trebui să le promovăm. PSD, partid aflat la guvernare, a primit un mandat de la votanții săi să aducă mai multă prosperitate cetățenilor, să elimine diferențele uriașe, inechitățile din cadrul societății și să proteje drepturile înscrise în Constituție. 
În ceea ce mă privește, în calitatea mea de parlamentar social-democrat, nu voi susține niciodată o astfel de măsură”, a scris social-democratul.

De asemenea, deputatul PSD Gabriel Petrea a catalogat măsura ca fiind „complet inacceptabilă” și a spus că intră în contradicție cu Constituția României.

„Accesul diferențiat la serviciile de sănătate în funcție de contribuții, este complet inacceptabil. O astfel de inițiativă intră în evidența contradicție cu Constituția României, care garantează drepturi egale pentru cetățeni (art 16) și dreptul la ocrotirea sănătății (art 34) și care consfințește că România este stat social (art 1, alin 3). Mai mult decât atât, astfel de idei sunt în flagrantă opoziție cu ideile social-democrate pe care noi trebuie să le apărăm. Mandatul nostru, că parlamentari sau guvernanți, este de a aduce mai multă #prosperitate, mai multe drepturi și o viață mai bună pentru cetățeni, nu de a genera și mai multe diferențe și inegalități într-o societate și așa inegală și nedreaptă", a scris sâmbătă, pe Facebook, deputatul PSD Gabriel Petrea, președinte al Tineretului Social Democrat.

Pe de altă parte, președintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, Corneliu Buicu, a scris la rândul său pe Facebook că declarațiile ministrului Teodorovici au fost greșit înțelese și că la pachetul standard de servicii medicale se pot adăuga servicii suplimentare precum pachete pentru servicii dentare, pentru îngrijirea la bătrânețe sau recuperare medicală cu confort sporit.

„Pentru că au apărut în spațiul public interpretări incorecte ale declarațiilor ministrului Teodorovici, se impun câteva precizări: La actualele pachete de servicii medicale asigurate de către statul român prin FNUASS se pot adăuga alte pachete cu servicii suplimentare. Exemplu: pachet pentru servicii dentare suplimentare, pachet pentru servicii medicale cu confort sporit, pachete pentru acoperirea cheltuielilor cu contribuția la medicamente, pachete pentru îngrijirea la bătrânețe sau în caz de invaliditate temporară sau permanență, pachete pentru recuperare medicală cu confort sporit etc. Acesta este sensul corect al declarațiilor ministrului Teodorovici, legate de beneficiul suplimentar al celor care plătesc mai mult decât actualele contribuții la FNUASS", a scris, sâmbătă, pe Facebook, deputatul PSD Corneliu Buicu, președintele comisiei pentru sănătate din forul legislativ.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1793 vizualizari

 • +4 (4 voturi)    
  intrebare (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 12:32)

  1anonim [utilizator]

  Cum e in UE ?
  • -1 (3 voturi)    
   Cum este in UE? (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 15:51)

   paonipao [utilizator] i-a raspuns lui 1anonim

   Cam peste tot exista un sistem de sanatate “minimalist” asigurat de stat in baza unei contributii fixe platite de toata lumea...
   Pentru servicii suplimentare trebuie sa platesti asigurari de sanatate private sau servicii medicale private!

   Baiatul asta...Manole ce are opinii in toate domeniile spune: “în România a fost reglementată ocrotirea sănătății prin Constituție, iar "Legea sănătății spune și ea că România are un sistem de servicii de sănătate bazat pe principiile echității, universalității și solidarității, nu pe principiul cenzitar".

   Tot pe acest principiu mai Manole ati facut ca unii mai cu mot sa primeasca pensii speciale iar restul (majoritatea populatiei) sa primeasca pensie “doar”pe principiul contributivitatii?!
  • +3 (5 voturi)    
   Comment sters de user (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 16:21)

   andipetre [anonim] i-a raspuns lui 1anonim

  • -1 (5 voturi)    
   Sistem privat de sanatate! (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 16:25)

   paonipao [utilizator] i-a raspuns lui 1anonim

   Tot sistemul de sanatate ar trebui sa fie privat si reglementat corespunzator de Casa nationala de sanatate.
   Toate persoanele peste o anumita varsta(23-25 de ani)sa plateasca aceasi suma de bani intr-un fond de sanatate si sa primeasca (atunci cand au nevoie) un serviciu medical standard reglementat de CNS.
   Din fondul de sanatate s-ar plati catre policlinici, spitale, laboratoare (ce ar trebui sa fie private)maximum contravaloarea serviciului medical standard iar ce depaseste se plateste din buzunarul fiecaruia.
   Sistemul acesta exista (aproape la fel)in Olanda.

   Sistemul medical este cam peste tot ...o gaura fara fund si este falimentar daca nu este administrat privat!
   Toata sarcina cu spitale, policlinici, laboratoare, instrumentar, aparatura medicala...plata medicilor, asistentelor etc ar fi exclusiv privata.

   Statul ar trebui doar sa reglementeze, sa controleze, sa amendeze(cand este cazul activitatea privatilor)si sa vireze catre privati fondurile necesare strict pentru serviciile medicale primite de fiecare persoana in parte.
 • +1 (3 voturi)    
  capitalismul social e ca o casă de ajutor (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 12:39)

  clencix [utilizator]

  De fapt discriminarea este reală și acum și va fi întotdeauna, pentru că fiecare om diferă de altul și este prețuit de societate prin ce i se dă, după cum societatea are mai mult sau mai puțin nevoie de el. Social democrația deopotrivă cu capitalismul social zic să nu i-o spunem direct celui mai sărac că este sărac, deși nu produce cât cel mai priceput și care are mai mult, să-i dăm șansa celui ce nu are să devină mai bun, să se străduiască să se depășească, să-l menajăm, zicându-i că este și el cineva egal în teorie cu cel bogat și să-l sprijinim să progreseze, că din această emulație se poate naște o motivație mai intensă decât a celor care deja au.
  • +1 (3 voturi)    
   Comment sters de user (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 13:39)

   polonyca [anonim] i-a raspuns lui clencix

  • 0 (2 voturi)    
   oare ? (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 15:21)

   codrean [utilizator] i-a raspuns lui clencix

   Chiar crezi ca cel care are mai mult produce mai mult ? Pe ce lume (ireala) traiesti ?
   Teodoovici asta e prost si vrea sa se dea important; a vrut si sa fie prim-ministru, mai nou prezidentiabil !?Uite ca tiganul Manole e mult mai destept si cu mai mult bun-simt !
   Si pentru cel cu UE :cine are mai mult face o asigurare particulara de sanatate, in care sumele sunt specificate, conform cu contributia !
   Pe de alta parte da, presa iresponsabila pune presiune pe decidentii din sanatate cerand ca statul sa plateasca "afara' tratamente scumpe si nu intotdeauna eficiente. Ca se moare si la Paris,Roma, Londra, etc...
   • +1 (3 voturi)    
    Nu ajunge la fel pentru toți (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 17:22)

    clencix [utilizator] i-a raspuns lui codrean

    Ideal ar fi ca fiecare să beneficieze de cele mai bune tratamente din lume, dar asta ar fi într-o lume ireală, în lumea asta resursele sunt limitate și trebuie să asiguram progresul societății. Fiecare face ce vrea în viata lui, mulți se îmbolnăvesc din vina lor și ați vrea să primească la fel tratamente indiferent ce face? Urgențele, da, este uman și este sustenabil, mai departe lucrurile se complică. Acum, oricum, mecanismul e reglat prin corupție: cine dă mai multa șpagă ia tratamentul cel mai bun. Suntem la un capitalism primitiv de repartizare a avantajelor medicinii cui fura mai mult sau căruia amenință mai brutal personalul.
  • +3 (3 voturi)    
   Pe principiul ăsta (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 15:24)

   Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui clencix

   A fost corectă abordarea doctorului Lucan, de a-l băga pe Arșinel în față la transplant. Căci Arșinel a oferit și oferă mai multe societății românești decât un neica-nimeni de pe lista de așteptare.

   Sau cel puțin așa reiese din raționamentul pe care îl propui.
   • -1 (1 vot)    
    Alternativa la capitalismul social? (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 17:07)

    clencix [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

    Care ar fi abordarea mai corectă? Comunismul? Toată lumea la fel? Sau undeva intre, în care societatea să funcționeze pe merite și să dea șanse și avantaje celor care vor contribui ca toți să trăiască mai bine, mă rog, tot asa, unora care și mai departe vor da mai mult să le permitem să dea mai mult și celorlalți să încerce să vrea și ei să dea mai mult, să facă echipe fără hoție în lucrări complexe, altfel nimeni nu mai lucrează bine și ne îndreptăm cu toții spre același final cum a fost cu comunismul falimentar, ar trebui să mergem liniștiți și în ordine spre câte o groapă la fel în cimitir ... ?
    • +3 (3 voturi)    
     Comment sters de user (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 17:43)

     andipetre [anonim] i-a raspuns lui clencix

     • -1 (1 vot)    
      egalitatea si comunul sunt păguboase (Duminică, 16 septembrie 2018, 8:52)

      clencix [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

      Chiar și drepturile "fundamentale" costă. Cine stabilește limita între tratamentele sociale și cele din plata proprie? Numai stadiul de civilizate al națiunii, statul normal și de drept, cel care va asigura mai mult tuturora dar și mai mult decât în alta parte celor care contribuie mai mult la mai multul fiecăruia. De exemplu, celor care le dau mai multora de lucru. Tratarea egală duce inevitabil la plecarea celor productivi aiurea unde primesc ce le cuvine, că în lumea asta sunt state conduse de elite deștepte care profită dacă li se oferă. Tratarea "egală" înseamnă certuri în cozi de așteptare, corupție și nepotism, că niciodată nu se poate, de fapt, perfect egal.
      • +1 (1 vot)    
       Comment sters de user (Duminică, 16 septembrie 2018, 19:34)

       andipetre [anonim] i-a raspuns lui clencix

 • +9 (15 voturi)    
  guvern si parlamentari de kkt (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 12:52)

  marr.io [utilizator]

  Teodorovici a venit cu o propunere insa restul kktilor se rezuma la a critica fara a veni cu o idee, o propunere, ceva. Buna , rea a gandit ceva, voi ceilalti NIMIC! Ganditi naibii un sistem de sanatate viabil si apoi mai vorbim. Uite eu propun altceva: banii opriti de stat pentru sistemul de sanatate de stat sa fie in suma fixa indiferent de salariu, raportat la salariul minim pe economie. Restul banilor sa-i pot folosi cum doresc: pentru un pachet privat sau o alternativa corecta la stat. Asa ar fi echitabil. Nu e normal ca mie, care am un salariu mai mare, sa mi se opreasca o suma mai mare pentru aceleasi servicii de kkt. Ce, daca ma imbolnavesc de gripa, a mea costa dublu fata de una a unui cetatean cu salariu minim pe economie? Si o intrebare: cand stabiliti ce cuprinde pachetul de baza dlor guvernati? Inteleg ca Veorica Prostilica nu e in stare dar restul sunteti la fel de prosti?
  • +3 (3 voturi)    
   Exista deja (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 14:53)

   Dodel540 [utilizator] i-a raspuns lui marr.io

   Ce spui tu exista deja. Se numeste PFA si sanatatea se plateste ca si cota din salariul minim.
   De fapt problema ta (si a mea de altfel..) este ca esti angajat cu carte de munca si platesti undeva intre 45% si 50% din venit pe diverse taxe, asigurari si cheltuieli sociale.
  • +1 (3 voturi)    
   vorbeste lumea ... (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 15:44)

   nu conteaza cine zice [utilizator] i-a raspuns lui marr.io

   pai la luat din bani sa nu fie diferente, sa fie un acelasi fix, ca sunt aceleasi servicii. bun. da' la alocatii de ce sunt diferite, tot in functie de veniturile personale ...?? aici de ce sa nu fie tot un acelasi fix pentru toti ...??? deci cum ramane cu cei cu salariul mai mare, ei doar sa primeasca si sa nu dea ...??? sau cum vezi dumneata lucrurile ...???
   • +1 (1 vot)    
    alocatii? (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 18:13)

    marr.io [utilizator] i-a raspuns lui nu conteaza cine zice

    Alocatii pentru ce? Cele pentru copii stiu ca sunt egale pentru toti! ah, ca sunt in suma foarte mica asta da, e o problema. Daca te referi la concediul de maternitate aici nu-mi dau cu parerea daca nu stapanesc subiectul, sunt tata nu mama, insa alocatia e una si concediul alta poveste. Iar in privinta aberatiei ca astia cu salariul mare doar primesc si nu dau nimic, esti cumva din acelasi aluat la Liviu Pop. Numai ala a fost in stare sa spuna ca 12 e mai mare decat 16. Sa-ti spun ca unui copil: sa platesti 45% dintr-un salariu minim pe economie nu e egal cu 45% dintr-un salariu dublu, triplu etc. Si nu, nu lucrez in IT, deci nu am nici un fel de facilitati de la stat.
 • +9 (9 voturi)    
  ... (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 12:53)

  tirolez [utilizator]

  Nu ca urmeaza, deja exista scoli pentru bogati si scoli pentru saraci. Si nu ma refer la ICHB sau Scoala Americana etc. Ma refer la de-ale noastre, ca sunt scoli unde unii ajung miraculos desi nu apartin si e zona mai mult de case, deci putini copii intr-o generatie. Cati copii apartin "pe bune" de Heliade Radulescu (de langa Kiseleff)? Cati de Jean Monnet? Cati de scoala 79? Pe unii ii aduce soferul la scoala.
 • +2 (8 voturi)    
  In UE (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 13:03)

  Kornell [utilizator]

  ai o baza, sociala, gratuita sau la limita, ce acopera urgentele. Pt rest exista asigurare privata care ITI RAMBURSEAZA ce cheltuiesti tu in plus - adica in Be,Fr, De - platesti si apoi cheltuielile - eventual si depasire de onorarii daca ai vrut la Herr Professor- ti se paltesc inapoi functie de asigurare. Pt social se asteapta in medie 18 sapt la consultatie programata ( NHS) in UK. Ce atita circ, stomatologia nu asa functioneazasi la noi? ai bani, iti pui implante, nu ai ramai fara masele
  • +1 (5 voturi)    
   .... (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 13:57)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Kornell

   NHS e un caz extrem. In Franta in schimb s-au operat si rromi de-ai nostri de diverse gratis. Nu ziceau PSD_istii la inceputul "reformei" ca vor sa faca la fel ca in Franta? Doar ca la noi gratis inseamna de fapt sacose de bani informal.
   • +2 (2 voturi)    
    Franta e FALIMENTARA la sanatate (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 17:40)

    Kornell [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    n-o zic, eu, uitati-va orice statistica a sistemului francez de sanatate, au ZECI DE MILIARDE de euro datorii. Peste tot unde se incearca social - adica moka - vor exista putori care sa nu munceasca si sa vrea sa profite. Englezii nu vor sa acorde bani mai multi pt sanatatea lenesilor - daca ai bani si asigurare privata e alta situatia. Eu personal platesc peste 3000 RON lunar la sanatate si primesc aceleasi tratamente ca unul care nu face nimic - in plus il tin si pe el in spate din cauza "solidaritatii sociale". Cu acesti bani il alte tari as avea asigurare de lux si eu si familia. Nu mai bine mor 10 iar restul se apuca de munca ca sa aiba si ei? ? ca acesta e scopul - altfel ajungem ca judetul de asistati social si handicapati (20% din populatie) Teleorman
  • +5 (5 voturi)    
   Comment sters de user (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 16:26)

   andipetre [anonim] i-a raspuns lui Kornell

 • +6 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 13:42)

  [anonim]

 • +3 (5 voturi)    
  dle florin (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 14:17)

  zot [utilizator]

  inainte de a fi membru psd esti om, iar timpul
  economisit de la barbierit poti sa-l utilizezi gandind cam
  asa:
  la o cofetarie sunt prajituri cu diferite preturi si de calitati
  diferite; vine un om cu venituri modeste si vrea o
  prajitura de calitate la pret mic; este servit?
  nu cred, chiar daca este psd ist si invatat la pomeni
  • +3 (3 voturi)    
   Inainte de a fi P$Dist, nea F.M (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 15:14)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui zot

   Era “oenjist “ acum s a dat cu Statu Paranghel ( asa e coperta la Catavencii)
  • +2 (2 voturi)    
   Comment sters de user (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 16:37)

   andipetre [anonim] i-a raspuns lui zot

 • +3 (7 voturi)    
  Și acum este discriminatoriu (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 14:33)

  hsl [utilizator]

  pentru că plătim pentru același serviciu (de asigurare) o sumă de bani care depinde de veniturile obținute și nu de situația medicală a persoanei.
  Eu am și asigurare privată, iar pe aceea plătesc 10 lei, dacă vreau serviciile X, 20 de lei, dacă vreau serviciile Y; nu contează cât câștig, contează doar istoricul meu medical.
  • +2 (2 voturi)    
   Comment sters de user (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 16:33)

   andipetre [anonim] i-a raspuns lui hsl

   • -1 (1 vot)    
    Teoria (socialistă) sună frumos (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 23:25)

    hsl [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

    atât timp cât se bazează pe banii altora.
    Solidaritatea trebuie să fie benevolă ca să funcționeze, iar când este impusă ea trebuie să fie justă.
    Altfel, în loc să-mi încasez veniturile prin intermediul salariului/dividendelor, voi folosi tot felul de tehnici care să-mi facă venitul impozabil cât mai „nesolidar”.
    • +1 (1 vot)    
     Comment sters de user (Duminică, 16 septembrie 2018, 19:43)

     andipetre [anonim] i-a raspuns lui hsl

     • 0 (0 voturi)    
      Bill Gates, prin intermediul fundației sale (Duminică, 16 septembrie 2018, 21:07)

      hsl [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

      este mai solidar decât toată România la un loc.

      Solidar cu sistemul de sănătate înseamnă să donezi, să trimiți un SMS la numerele 8844 sau 8864; să fii donator de organe, de sânge, de materiale de construcție, de timp; să faci voluntariat; să faci analize cel puțin anuale; să faci mișcare; să mănânci alimente cât mai puțin procesate; să nu fumezi și să bei cu măsură; să sortezi deșeurile menajere; să te SPELI în fiecare zi măcar o dată etc.

      Solidaritate NU înseamnă să votezi partidul care a ascuns față de zeci de cetățeni arși starea jalnică a spitalelor ca să nu se facă de cacao; NU înseamnă să aloci pentru o biserică suma care ar salubriza toate spitalele (în special pe cele de copii) dintr-un oraș cu milioane de locuitori; NU înseamnă să dai șpagă unor medici corupți iar după ce ai dat șpaga ca să aibă familia ta așternuturi curate, NU înseamnă să închizi ochii când îl vezi pe amărâtul din patul de lângă cum stă în propria sa urină, pentru că el NU este nerușinat ca tine sau pur și simplu nu are bani de dat șpagă.

      Așa că nu îndrăzni să-mi impuți o presupusă atitudine de ipocrizie în același mesaj în care vorbești de solidaritatea cu un sistem PUTRED, tolerat și promovat de oameni care au ajuns și ei PUTREZI ori din cauza lipsei de morală, ori din cauza lipsei de educație.

      Când iubești oamenii îi înveți ce este lucrul bun de făcut și îi ajuți să-l facă (Austria cheltuia la un moment dat 80% din bugetul alocat sănătății pe programe de prevenție); a(nti)social este cel care renovează biserica din sat dar închide policlinica; a(nti)social este cel care permite părinților să retragă copii de la orele de sport din motive „medicale” (precum și cei care crează structura acelor ore), a(nti)social este cel care susține irosirea banilor.
      • 0 (0 voturi)    
       Comment sters de user (Luni, 17 septembrie 2018, 0:03)

       andipetre [anonim] i-a raspuns lui hsl

       • 0 (0 voturi)    
        Și eu am zis același lucru (Luni, 17 septembrie 2018, 8:50)

        hsl [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

        când donezi pentru un spital (PRIVAT), când te înscrii pentru a fi donator de organe, când îți faci analize ca să nu ajungi să ai nevoie de tratamente scumpe etc, înseamnă să te gândești la oameni și nu la sistem.

        A fi uman presupune și obligații.
        Cum îndrăznești să-mi ceri să fiu solidar cu cel care își distruge ficatul, băgând în el țuică cu nemiluita? Îi înțeleg lipsurile, îl ajut să le depășească, îi ofer toate informațiile necesare pentru a înțelege cum și în ce fel își face rău, însă atunci când continuă activitatea lui dăunătoare înseamnă că renunță la dreptul a primi un ficat atunci când are nevoie de unul nou.
        Cum îndrăznești să-mi ceri să fiu solidar cu asistații social care dau șpagă ca să fie „bolnavi” în acte?
        Aceasta atitudine arată că nu sunt uman? Foarte bine, mi-o asum și voi milita în continuare pentru o umanitate la fel de „dezumanizată” ca mine.

        Eu sunt adeptul pachetelor doar în privința serviciilor speciale (salon cu un singur pat, vedere la grădină, branulă albastră etc), ce vreau în schimb este ca, atât timp cât sunt obligatorii, fiecare cetățean (fie el matur sau copil) să plătească aceeași sumă pentru asigurările medicale, iar pentru cei care nu au de unde, statul n-are decât să vireze lună de lună banii, pentru că eu nu accept să-mi duc copilul într-un spital septic, pentru că primarul - idiot, la fel ca alegătorii săi - alocă bani doar pentru biserici.

        Hai să facem ceva: eu și mulți alții ca mine să renunțăm la sistemul social de asigurări de sănătate administrat de stat (plătesc o sumă modică, fixă, pentru urgențe medicale) iar acesta să nu-mi mai ceară bani; ne facem alte clinici, angajăm medici, facem contracte cu farmacii etc și să fiu scutit să plătesc statului o eventuală taxă de solidaritate (tot fixă) dacă aleg să o plătesc unei clinici private care are grijă de oamenii fără mijloace materiale.
        Ai fi de acord ca „asocialii” din România să facă precum 300 mil de „asociali” din altă țară?
 • +1 (1 vot)    
  Aiureli (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 15:33)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Un sistem de sanatate corupt si care produce mii de victime anuale nu poate oferi nimic suplimentar. Poate doar o sursa suplimentara de furt pentru cei care sug e ani de zile bani buni din sanatate,
 • 0 (6 voturi)    
  ...cand, in 2012, Basescu a vrut... (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 15:55)

  Observator roman [utilizator]

  ...sa reformeze sistemul sanitar propunand, intre altele, o reforma cu pachete de asistenta medicala diferentiate, USL (adica PSD-ul de acum si PNL-ul de acum din care fac parte si alde... ALDE de acum) au tipat ca din gura de sarpe!
  Iata ca legile economice baga in seama doar realitatile economice: ajunsi la fundul sacului, desi nu si-ar fi dorit, Dragnea, Tariceanu & Co. incep sa scoata la vedere „odioasele" propuneri de odinioara.

  Prostiile cu „dar in Franta / UK etc. nu e asa" trebuie lasate deoparte. Nici Romania nu are istoria, teritoriul, traditiile, etc. acelor tari. Insa reforma trebuie facuta chiar daca e dureroasa la inceput. Si poate fi dureroasa fiindca la noi economisirea / asigurarea pentru problemele medicale care pot aparea e, practic, inexistenta.

  Sa nu uit o categorie esentiala care se impotriveste ORICAREI reforme medicale in Romania: marea masa a medicilor...
 • +3 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 16:17)

  [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by