Medicii de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au decis să nu mai efectueze avorturi la cerere, din motive religioase, a declarat joi purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, medicul Ştefan Bercea. Decizia a fost luată la începutul acestui an, iar în primele 8 luni ale anului nu s-a efectuat aici niciun avort la cerere, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului. Ștefan Bercea a precizat, pentru HotNews.ro, că decizia nu a aparținut conducerii spitalului, ci medicilor secției de Obstretică-Ginecologie. Contactată de HotNews.ro, Maria Olaru, șefa secției de Obstretică-Ginecologie de la Spitalul din Botoșani, susține că se fac în continuare întreruperi de sarcină la cerere și pune declarațiile purtătorului de cuvânt pe seama "lipsei de comunicare".

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE: Contactat de HotNews.ro, medicul Ștefan Bercea a declarat că de la începutul acestui an nu s-a mai făcut la spitalul din Botoșani nicio întrerupere de sarcină la cerere, ci doar avorturi terapeutice, iar decizia nu a aparținut conducerii spitalului, ci medicilor secției de Obstretică-Ginecologie, care au decis să refuze acest serviciu medical din motive religioase.

"Din motive religioase, medicii din Botoşani nu doresc să mai facă avorturi la cerere, doar avorturi terapeutice, care sunt urgenţe medicale", spune Ștefan Bercea.

În primele opt luni ale anului, la Spitalul din Botoşani s-au făcut 147 de avorturi terapeutice și niciunul la cerere, în condiţiile în care, spre exemplu, în 2011, au fost efectuate peste 1.000 de întreruperi de sarcină.

Întreruperile de sarcină sunt permise de lege în România și se pot face în spitalele de stat la cerere, contra cost.