Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea a testat aparatul de rezonanţă magnetică (RMN) achiziţionat anul acesta printr-un program guvernamental derulat de Ministerul Sănătăţii, a declarat managerul unităţii sanitare, Tudor Năstăsescu, citat de Agerpres. Aparatul RMN fusese promis de oficialităţile guvernamentale autorităţilor judeţului încă din anul 2014, însă investiţia s-a concretizat abia acum. "Aparatul funcţionează şi probabil că luna viitoare va porni într-o manieră clară", a precizat managerul spitalului.

Foto:

"Trebuiau să fie făcute probe şi s-au realizat vreo 20 de RMN-uri", a adăugat Tudor Năstăsescu.

Pentru funcţionarea aparatului RMN, spitalul a primit aviz din partea Direcţiei de Sănătate Publică şi a dat comandă pentru confecţionarea unui mobilier special, fără componente metalice, necesar pacienţilor care vor avea nevoie de investigaţii. "Avem medici pentru utilizarea acestui aparat", a precizat managerul spitalului.

Aparatul RMN a fost promis de oficialităţile guvernamentale autorităţilor judeţului încă din anul 2014, însă până în prezent investiţia nu s-a concretizat.

În luna ianuarie a acestui an, directorul spitalului şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Mergeani, au semnat la Bucureşti contractul în vederea dotării SJU cu un aparat RMN în cadrul unui program guvernamental derulat de Ministerul Sănătăţii pentru dotarea spitalelor din ţară cu 14 computere tomograf, 24 de aparate RMN şi 21 de sisteme informatice PACS.

În ultima parte a primului semestru al anului curent, în spitalul jidețean au început lucrările de amenajare a spaţiului în care va funcţiona aparatul RMN, potrivit unei hotărâri a Consiliului Județean, valoarea totală maximală a investiţiei fiind de 555.191,04 lei, cu TVA. Aceasta va fi suportată de Consiliul Județean, instituţie în subordinea căruia se află Spitalul Județean din Tulcea.