O superbacterie rezistentă la toate antibioticele cunoscute și care poate provoca infecții severe și chiar moartea se răspândește în spitalele din întreaga lume, avertizează oamenii de știință din Australia, citați deAFP.

BacterieFoto: publicdomainpictures.net

Cercetatorii de la Universitatea din Melbourne au descoperit că trei tulpini ale unei bacterii sunt rezistente la toate antibioticele de pe piață. Aceștia au studiat probe din 10 țări, 78 de spitale, inclusiv din Europa.

Bacteria, cunoscută sub numele de Staphylococcus epidermidis, se găsește în mod natural pe pielea umană și, cel mai frecvent, infectează persoanele în vârstă sau pacienții care au implantate materiale prostetice.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că creșterea rezistenței la antibiotice reprezintă o amenințare enormă la adresa sănătății la nivel mondial.

Rezistența la antibiotice, numită și antibiorezistență, apare atunci când bacteriile evoluează și devin rezistente la antibioticele utilizate pentru tratarea infecțiilor, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Acest flagel mondial este legat în special de consumul în exces de antibiotice și de utilizarea greșită a lor.