Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Grigore Alexandrescu'' din București reia programul de tratament chirurgical şi intervenţional pentru copiii cu malformaţii cardiace congenitale, a anunțat joi medicul chirurg Felix Negoiţescu, citat de Agerpres. El a explicat că este vorba despre un program prin care medici din străinătate vin şi lucrează cu personalul Spitalului ''Grigore Alexandrescu'' de la Secţia de chirurgie cardiacă pediatrică. Selecţia pacienţilor eligibili va avea loc în perioada 31 august - 11 septembrie.

Spitalul Grigore AlexandrescuFoto: Spitalul Grigore Alexandrescu

"Au fost şase misiuni, aceasta este a şaptea misiune. Programul se desfăşoară cu medici şi personal medical din SUA şi din Israel. Patru misiuni au fost din SUA şi două din Israel şi vor mai fi încă două numai din SUA. Una în octombrie şi va mai fi o misiune în februarie anul viitor. Până acum, în medie la fiecare vizită au fost operaţi cam zece copii, cam 60 de copii au fost operaţi în total. De anul acesta copiii au fost trataţi şi prin cateterism cardiac, diagnosticaţi şi trataţi încă aproximativ 20 de copii", a spus Felix Negoiţescu.

El a explicat că este vorba despre un program prin care medici din străinătate vin şi lucrează cu personalul Spitalului ''Grigore Alexandrescu'' de la Secţia de chirurgie cardiacă pediatrică. "Programul este de instruire şi de colaborare. Totul este gratis şi este oferit de Fundaţia Rotary International", a adăugat Negoiţescu.

Selecţia pacienţilor eligibili va avea loc în perioada 31 august - 11 septembrie. Programările se fac la numărul de telefon 0753.301.108, de luni până vineri, între orele 8:30 - 14:30.