Doru Oprea, protestatar rănit grav la picior de o grenadă la mitingul diasporei din 10 august, a descoperit, după ce a fost internat o săptămână la Spitalul Municipal din București, că este infectat cu bacteria Clostridium difficile. Bărbatul a fost externat sâmbătă, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică "am început să fac febră, frisoane". Luni dimineață, el și-a făcut analizele la o clinică privată și a descoperit că este infectat cu Clostridium difficile. Contactată de HotNews.ro, Adriana Nica, managerul spitalului, a declarat că "N-am ce să comentez la niște afirmații care nu se fondează pe absolut nimic, decât pe niște declarații care nu știu cât de veridice sunt."

Doru OpreaFoto: Arhiva personala/Facebook

Doru Oprea s-a externat în urmă cu două zile de la Spitalul Municipal din București, iar în aceeași zi a plecat la Timișoara. "În noaptea de sâmbătă spre duminică am început să fac febră, frisoane tot ce trebuie. Duminică am fost la Spitalul V Babeș din Timișoara cu probe pentru analize dar mi s-a spus ca nu e nimeni și să revin dimineață", povestește el, într-o postare pe Facebook.

Luni dimineață, el a mers la o clinică privată pentru analize, iar luni după-amiază a primit rezultatele: "Clostridium. Cică e o bacterie cu care trebuie să mă lupt acum", a scris Doru Oprea pe Facebook, unde a postat și rezultatul analizelor făcute astăzi.

Rezultatul analizelor:

Sursa: Doru Oprea / Facebook

Adriana Nica, managerul spitalului: "N-am ce să comentez la niște afirmații care nu se fondează pe absolut nimic"

Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență din București (Municipal), a declarat, pentru HotNews.ro, că "Nu avem ce reacție. Dacă vine la noi la spital și vedem despre ce este vorba și medicii din spital, cei care l-au îngrijit, constată ce anume analize și-a făcut. Din moment ce el s-a externat astăzi, nu știu când a avut timp să facă analiza. Deci atâta vreme cât nu știm despre ce analiză este vorba și nu vedem și noi un rezultat concret, să comentăm niște zvonuri nu este profesional. N-am ce să comentez la niște afirmații care nu se fondează pe absolut nimic, decât pe niște declarații care nu știu cât de veridice sunt."

Săptămâna trecută, Doru Oprea a povestit, de pe patul de spital, cum a fost rănit de capacul unei grenade, care i-a intrat în piciorul drept, la mitingul diasporei: "Totul s-a întâmplat fără niciun avertisment. Stăteam pe jos când au venit spre noi.", a povestit pentru HotNews.ro, de pe patul de spital, Doru Oprea, un protestatar care s-a ales cu o rană urâtă în urma acțiunilor violente ale jandarmilor.

Doru Oprea era în Piața Victoriei cu un prieten, în seara de 10 august, iar în jurul orei 23:10, în partea dinspre Bulevardul Aviatorilor, o zonă cu protestatari pașnici, a început ofensiva jandarmilor.

"Stăteam într-o zonă liniștită, erau oameni calmi, nu erau huligani. Tot vedeam artificii și i-am întrebat pe jandarmi de lângă noi ce se întâmplă. Nu au răspuns la nicio întrebare", mai povestește Doru Oprea. După aceea au văzut tunul cu apă îndreptat spre ei și i-a întrebat în glumă dacă vor să le facă un duș. Jandarmii tot nu au răspuns. În schimb, au acționat. Au tras cu tunul cu apă și gaze lacrimogene spre grupul din care făcea parte din Doru Oprea. "Au aruncat cu o grenadă chiar lângă mine, mi-au țiuit urechile și am simțit ceva în picior", și-a amintit protestatarul rănit, adăugând că, în opinia sa, nu era normal ca oamenii să fie atacați fără niciun fel de avertisment.

Cu ajutorul unui prieten, Dragoș Preda, a reușit să ajungă la ambulanțele SMURD, iar de acolo a fost dus Spitalul Universitar din București, fiind operat chiar în acea noapte. Din păcate, rana a fost prea mare pentru a putea fi cusută, motiv pentru care va avea nevoie de chirurgie plastică, operație care ar putea fi făcută peste câteva săptămâni.

Doru Oprea mai spunea atunci că imediat ce se va externa, se va prezenta la IML, după care va depune plângere la Parchet.