Directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bacău, Ion Marius Savin, are un spor de vătămare de 2.200 de lei, pe motiv că își pune viața în pericol în fața calculatorului, conform purtătorului de cuvânt al instituţiei, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit datelor de pe site-ul CJAS Bacău, Ion Savin ia un salariu brut de peste 14.000 de lei, la care se adaugă sporul de vătămare de 2.200 de lei și tichete de vacanță de 1.450 de lei.

"Aceste sporuri sunt trecute în Legea salarizării. Toți angajații caselor şi ai altor instituţii publice beneficiază de 15% spor direct și 15% spor pentru activitatea la calculator. Astfel, nu suntem singurii angajați care avem aceste sporuri. Toți cei care lucrează, de exemplu, la calculator, în domeniul public, au acest spor. Sporurile au venit să rectifice pierderile salariale, pentru că noi am pierdut la lefuri odată cu Legea salarizării", a declarat sâmbătă, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al CJAS Bacău, Dan Stoica.

Acesta a adăugat că sumele sunt brute, astfel că, dintr-un spor de 2.200 de lei, de exemplu, beneficiarul rămâne cu aproximativ jumătate din sumă.

"Suma de 2.200 de lei poate părea spectaculoasă pentru un spor, dar repet, este vorba despre una brută. Toţi angajaţii caselor judeţene de asigurări de sănătate beneficiază de aceste sporuri", a încheiat Stoica.

Sporul se acordă după ce, anual, o comisie din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică verifică fiecare birou pentru a vedea dacă există calculatoare, xerox-uri, imprimante sau aparatură care emite radiaţii. Astfel, angajații de la stat iau până la 15% în plus la salariu pentru că lucrează cu echipamente electronice, care le pun viața în pericol.