Asistenta medicală care a fost filmată în timp ce brusca un bebeluș născut cu paralizie, abandonat în Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, a fost concediată marți, pe numele ei fiind deschis și un dosar penal, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Claudiu Dumitrescu, a declarat, marți seară că în urma discuțiilor din Comisia de Disciplină s-a luat decizia ca asistenta care a bruscat bebelușul cu paralizie, abandonat la naștere în secția de Pediatrie, să fie concediată.

"S-a decis desfacerea contractului de muncă, de miercuri. Ea era angajată pe perioadă determinată, dar nu expirase contractul", a declarat Dumitrescu.

Surse medicale au declarat pentru Mediafax că în fața Comisiei de Disciplină asistenta a recunoscut că ea este cea din imagine, dar nu a considerat că s-a purtat necorespunzător.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului după ce s-au autosesizat, în urma imaginilor postate pe Facebook. Femeia a fost audiată și este cercetată în stare de libertate.

Un bebeluș născut cu paralizie și abandonat în spital a fost bruscat de asistenta medicală care îl hrănea, scena fiind filmată de mama unui alt copil internat în Spitalul Județean de Urgență Târgoviște și postată pe Facebook.

Pe imaginile postate pe Facebook de mama unui copil internat se vede cum o asistentă medicală bruschează un bebeluș pe care îl hrănea. Când acesta încearcă să se miște, asistenta îl trântește în pătuț.

"Uitați-vă la ce se întâmplă în spitalul județean din Târgoviște. Poți da mai departe poate așa va fi dată afară, săracul bebeluș of off".

Imaginile au ajuns și la conducerea Spitalului Județean Târgoviște, directorul unității medicale, Claudiu Dumitrescu, declarându-se „consternat”. Acesta a decis convocarea comisiei de disciplină și a propus desfacerea contractului de muncă al asistentei.