Adolescenții britanici preferă să își petreacă timpul cu familia și să aibă relații romantice online, în loc să facă sex, arată un studiu citat de BBC, efectuat pe 1.000 de tineri cu vârste între 16 și 18 ani. Două treimi dintre adolescenții chestionați au declarat că nu și-au început viața sexuală, iar 24% că nu au băut niciodată alcool.

AdolescentaFoto: Freepik.com

Raportul citat de BBC arată că actuala generație de adolescenți pare să fie mai sensibilă, orientată mai mult spre educație și viitoarea carieră.

Cei mai mulți dintre adolescenții participanți la studiu au declarat că pun accent pe performanțe bune la examene și pe reușita în cariera aleasă. Următoarele priorități sunt timpul petrecut cu familia și, abia apoi, cu prietenii.

De asemenea, timpul alocat studiului face tot mai dificilă organizarea pentru întâlnirile cu prietenii - adolescenții vorbesc mai frecvent online cu prietenii lor decât față în față. Tinerii care socializează în mod regulat față în față cu prietenii sau partenerii lor sunt mai predispuși să fie activi sexual, este o altă concluzie a studiului.

Rata sarcinilor în rândul adolescentelor britanice a scăzut la 50% în ultimii 20 de ani

Rata sarcinilor la adolescente a scăzut în ultimii 20 de ani în toate națiunile din Regatul Unit după ce a fost aplicată o strategie guvernamentală care avea ca scop să combată una dintre cele mai ridicate rate de sarcini în rândul adolescentelor din Europa de Vest.

Campania, care a condus la un acces mai bun la o mai bună educație sexuală și la creșterea accesului la contracepție, a durat zece ani, timp în care rata sarcinilor în rândul adolescentelor a scăzut la 50%.

În anul 1969, rata de concepție era de 47 la 1.000 de tinere în vârstă de 15-17 ani, în timp ce, în 2016, scăzuse la 18,9.