Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a depus miercuri, la Direcția Națională Anticorupție, un nou denunț împotriva chirurgului Mihai Lucan, fostul șef al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca. "Am depus mai multe documente relevante care indică faptul că Lucan a comis mai multe fapte de abuz în serviciu, delapidare și luare de mită", a anunțat Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În ultimii ani, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal condus de Lucan a achiziționat mai multe echipamente medicale de peste 5 milioane de euro prin încredințare directă și a favorizat un număr redus de firme care au muls bugetul Institutului și l-au adus în pragul falimentului", mai scrie Emanuel Ungureanu.

"Funcția de cetățean este cea mai importantă vă îndemn pe toți cei care aveți cunoștință de fapte de natură penală care afectează sistemul sanitar vă rog din suflet să căutați sprijin în justiție. Nu ne vom face țara bine fără să ne implicăm", adaugă Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu l-a denunțat pe Mihai Lucan și la DIICOT, în dosarul de delapidare cu prejudiciu de 5 milioane lei în care este cercetat chirurgul. Acesta este suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privata aparatură ce aparținea Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca.