Medicii de la Spitalul C.I. Parhon din Iaşi au efectuat cel de-al treisprezecelea transplant renal de la începutul anului şi până acum, donatorul fiind o persoană aflată în moarte cerebrală, anunță Agerpres. Purtătorul de cuvânt al Spitalului C.I.Parhon, medicul Ionuţ Nistor, a declarat că beneficiarul transplantului este un bărbat în vârstă de 23 de ani, care făcea dializă după ce, în urmă cu doi ani, a fost diagnosticat cu insuficienţă renală.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este cea de-a treisprezecea intervenţie de transplant de rinichi şi a şasea de la donator cadaveric. Pentru pacient a fost o şansă să primească un rinichi de la donator cadaveric deoarece nu ar fi avut nicio altă şansă să primească din familie. În urmă cu zece ani, mama sa a donat un rinichi fiului său mai mare, care s-a îmbolnăvit tot la vârsta de 21 de ani, iar tatăl era incompatibil", a declarat dr. Ionuţ Nistor.

Chirurgul Daniel Andone a declarat că, pentru efectuarea transplantului, a fost o mobilizare generală, întrucât prelevarea s-a făcut la Spitalul Judeţean Galaţi. "Intervenţia a decurs fără probleme, s-a terminat în cursul nopţii, pe la ora 2.00, dar a meritat efortul. Contează mult şi vârstă pacientului. Cu cât e mai tânăr, cu atât intervenţia e mai facilă", a declarat medicul Daniel Andone.

Donatorul este un bărbat din Bârlad, care a avut un accident acasă şi s-a lovit la cap, suferind un traumatism cranian sever.