Un ordin semnat de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, obligă toate direcțiile de sănătate publică și unitățile din subordine să solicite în orice situație care presupune comunicarea cu presa un aviz prealabil din partea Ministerului, pentru a se evita - se spune în document - apariția unor situații de natură să aducă prejudicii imaginii instituției.

Sorina PinteaFoto: Agerpres

Documentul, intitulat "Instrucțiune", a fost emis în data de 15 mai și transmis apoi către Direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București; Serviciile de ambulanță județene și Serviciul de Ambulanță București - Ilfov; Institutul Național de Sănătate Publică; Institutul Național de Sănătate Sportivă, Agenția Națională de Transplant; Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale; Compania Națională "Unifarm" - S.A. București; Societatea Comercială "Antibiotice" - S.A. Iași și altele [Vezi mai jos FOTO 2]

Ce prevede "Instrucțiunea", la Art. 2 [Vezi mai jos FOTO 1]:

„Pentru a evita apariția unor situații de natură a aduce prejudicii imaginii instituției, unitățile aflate în subordinea, autoritatea și coordonarea Ministerului Sănătății au obligația de a solicita, în prealabil, avizul Ministerului Sănătății, în orice situație care presupune o comunicare cu mass-media (presa scrisă, radioul, televiziunea și internetul)”.

Și se precizează mai departe: „Conducerea fiecărei unități aflate în subordinea, subordinea, autoritatea și coordonarea Ministerului Sănătății răspunde de aducerea la îndeplinirea celor reglementate prin prezenta Instrucțiune...”

Documentul a fost făcut public și distribuit pe rețelele de socializare.