Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, marţi, că va fi întocmită o procedură de aplicare a reglementărilor în domeniul salarizării.

Sorina PinteaFoto: Agerpres

"După intrarea în vigoare a reglementărilor ce fac obiectul unei ordonanţe de urgenţă care va fi supusă aprobării în şedinţa de Guvern de mâine, se creează cadrul legal necesar, pentru ca niciun angajat din sistemul sanitar să nu obţină venituri sub nivelul celor aferente lunii februarie 2018. Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, managerii unităţilor sanitare trebuie să aplice în litera legii toate aceste prevederi. Va fi întocmită o procedură de aplicare a reglementărilor în domeniul salarizării", a declarat Sorina Pintea, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, citat de Mediafax.

Ministrul Sănătăţii a participat, marţi, la cursul de perfecţionare cu tema: "Noutăţi în domeniul salarizării şi acordarea sporurilor în sistemul sanitar. Aprobarea şi modificarea structurilor unităţilor sanitare", eveniment la care au luat parte peste 175 de manageri de spital şi directori de resurse umane şi salarizare din unităţile sanitare din ţară. Sorina Pintea a prezentat reglementările din domeniul salarizării în sistemul de sănătate care vor intra în vigoare începând cu data de 1 mai 2018.