Asociația de Luptă împotriva Bolii Parkinson lansează o nouă campanie de conștientizare și informare, intitulată 'Boala Parkinson îți dă lumea peste cap'. De asemenea, în perioada 16-18 mai, între orele 9:00-12:00, vor avea loc evenimente de conștientizare menite să atragă atenția asupra Bolii Parkinson. Acestea vor avea loc la stațiile de metrou Piața Unirii 2 – intrarea pe la magazinul Unirea (16 mai), Piața Unirii 1 (17 mai), respectiv Pipera, pe 18 mai.

ParkinsonFoto: Hotnews

Scopul campaniei este de a educa și sensibiliza publicul larg privind povara pe care această afecțiune o reprezintă pentru persoanele suferinde și pentru familiile acestora.

În cadrul campaniei, Asociația a realizat un studiu despre nivelul de informare al publicului român despre Boala Parkinson, din care a reieșit că doar 30% dintre persoanele tinere se implică activ în îngrijirea sănătății membrilor în vârstă ai familiei, iar 70% dintre români nu au mers niciodată la un consult la medicul neurolog.

În cadrul acestor evenimente, patru actori profesioniști au pregătit momente artistice cu statui vivante și pantomimă, special concepute pentru a ilustra modul în care Boala Parkinson afectează viețile pacienților și ale familiilor lor, arătând cum pentru suferinzi, chiar și cele mai simple acțiuni devin o provocare.

Pe 16 mai, între orele 10:30-11:30, la eveniment va fi prezent și un medic neurolog, alături de pacienți cu Boala Parkinson.