Primăria Capitalei ar putea achiziţiona locuinţe de serviciu pentru cadrele medicale din spitalele aflate în subordine

de Alina Neagu     HotNews.ro
Duminică, 29 aprilie 2018, 14:33 Actualitate | Sanatate


Medici
Foto: sxc.hu
Cadrele medicale care îşi desfăşoară activitatea în spitalele aflate în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti ar putea beneficia de locuinţe de serviciu, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din 4 mai.

"Se aprobă demararea procedurilor de identificare şi negociere, în scopul achiziţionării de unităţi locative cu destinaţia de locuinţe de serviciu pentru cadrele medicale care îşi desfăşoară activitatea în cadrul spitalelor aflate în administrarea CGMB, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB)", prevede proiectul, citat de Agerpres.

Achiziţionarea imobilelor va fi supusă aprobării CGMB. Identificarea şi negocierea se vor face de către o comisie mixtă compusă din specialişti din cadrul aparatului de specialitate şi consilieri generali, stabilită prin dispoziţia primarului general.

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că una dintre problemele cu care se confruntă Municipiul Bucureşti este deficitul de specialişti din cadrul spitalelor aflate în administrarea consiliului general.

"Demararea acestui proiect poate fi considerat un motiv întemeiat pentru care medicii şi asistenţii medicali să nu mai fie tentaţi să părăsească ţara", prevede documentul.

Conform unei adrese transmise Primăriei Generale de către ASSMB, solicitările unităţilor sanitare privind necesarul de locuinţe totalizează un număr de 406 apartamente şi 94 de garsoniere.

818 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version