Salariaţii Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu protestează, joi, în curtea unităţii, nemulţumiţi de scăderea veniturilor odată cu aplicarea noului regulament privind acordarea sporurilor. Conducerea spitalului afirmă că 40 la sută dintre salariaţi au veniturile micşorate cu sume cuprinse între 100 şi 1.200 de lei, după plafomarea sporurilor, scrie news.ro.

Protest la Spitalul de Pneumoftiziologie din SibiuFoto: Captura Facebook

Salariaţii Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu protestează, joi, în curtea unităţii, nemulţumiţi de scăderea veniturilor odată cu aplicarea noului regulament privind acordarea sporurilor. Conducerea spitalului afirmă că 40 la sută dintre salariaţi au veniturile micşorate cu sume cuprinse între 100 şi 1.200 de lei, după plafomarea sporurilor.

Peste 50 dintre salariaţii Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu au întrerupt lucrul, joi, şi au ieşit în curtea unităţii, nemulţumiţi că au primit salariile micşorate din cauza plafonării sporurior.

Oamenii au mesaje pe care scrie ”Vrem sporurile înapoi”, ”Respect”, ”Noi îngrijim bolnavii, nu voi” şi scandează ”Nu vă bateţi joc de noi, vrem sporul înapoi”.

Conducerea unităţii afirmă că 40 la sută dintre salariaţi au primit mai puţini bani, scăderile fiind cuprinse între 100 şi 1.200 de lei.

”Începând cu luna martie, pentru 40% din personalul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu SALARIILE sunt MAI MICI cu sume între 100 şi 1.200 lei, din cauză că valoarea sporurilor de pericol a fost diminuată în conformitate cu noile prevederi legale. Chiar dacă în noul «Regulament de sporuri» aprobat prin H.G. nr.153/30.03.2018, valoarea maximă a sporurilor de pericol pentru spitalele de monospecialitate este de 85%, în fapt, procentul nu poate fi acordat! Potrivit art. 25 alin.(2) din Legea nr.153/30.06.2017, ordonatorii principali de credite – în cazul nostru Consiliul Judeţean – sunt obligaţi să se încadreze cu sporurile în limita a 30% din suma salariilor de baza a tuturor institutiilor din subordine. Prin urmare, suntem în imposibilitatea să mai acordăm salariaţilor sporurile de care au beneficiat până în prezent, pentru a nu încălca legea”, a declarat Cristian Roman, managerul unităţii.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean au precizat că în această săptămână au reuşit să centralizeze toate datele primite de la instituţiile din subordine şi a comunicat acestora sumele maxime care pot fi acordate ca sporuri.