​Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că problema scăderii salariilor personalului din sectoarele sănătate și asistență socială trebuie analizată de la caz la caz, pentru a fi îndreptată de Guvern.

Protest in sistemul sanitar (arhiva)Foto: Agerpres

„Așa cum și doamna ministru Olguța Vasilescu (ministrul Muncii - n.r.) a spus și doamna prim-ministru (Viorica Dăncilă- n.r.), acolo unde astfel de situații s-au întâmplat trebuie văzut de la caz la caz ca lucrurile să fie îndreptate. Abordarea contabilă nu e cea mai potrivită” - a spus Teodorovici, răspunzând unei întrebări adresate de jurnaliști la o conferință a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Câştigul salarial mediu net a scăzut în sănătate şi asistenţă socială (-2,1%) în luna februarie 2018 comparativ cu ianuarie, arată datele transmise miercuri de către Institutul Național de Statistică. IT-iștii și lucrătorii din turism sunt cele două capete ale intervalului între care evoluează salariile românilor. IT-ișii au câștigat în medie 6.134 lei (1.317 euro) în vreme ce lucrătorii din industria ospitalității au luat în mână 1.499 de lei (321 de euro), mai arată datele INS.

În alte zone din sectorul bugetar, creșterile au fost minimale: în învăţământ de +1,1%, iar în administraţie publică de +0,6%.