Programul BRIO, un program online destinat reducerii depresiei și anxietății, a fost lansat luni de Universitatea de Vest din Timișoara în colaborare cu Universitatea Exeter din Marea Britanie. Înscrierile în program se pot face începând de luni, iar programul se derulează exclusiv online și are o durată de 6 săptămâni pentru fiecare participant.

Programul BRIOFoto: BRIO

Inițiatorii spun că BRIO este un nou program revoluţionar de psihoterapie și reprezintă o modalitate inovatoare şi extrem de eficientă de reducere a gândurilor repetitive negative (ruminații și îngrijorări), care a fost elaborată de prof. Edward Watkins. Scopul programului este de a facilita diminuarea simptomelor depresive și anxioase.

Programul BRIO este gratuit și poate fi accesat de către orice persoană care cunoaște limba română și deţine o conexiune la internet.

Ce au de făcut persoanele interesate?

Persoanele care doresc să beneficieze de Programul BRIO se pot înscrie gratuit pe pagina de web a proiectului http://e-cbt.ro. Odată înscrise, persoanele vor fi direcționate către chestionarele de screening ce necesită aproximativ 40 min. pentru a fi completate.

Vor fi selectate doar persoanele care pot beneficia în mod maximal de acest program.

Numărul de locuri nu este limitat, dar perioada de înscriere în program va fi de aproximativ o săptămână.

Informații suplimentare despre Programul BRIO și despre modalitatea de înscriere pot fi găsite pe pagina de web a proiectului (http://e-cbt.ro/program/brio).